реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Чернігову не вистачає педіатрів

Зараз міська дитяча поліклініка № 2 готова прийняти на роботу 35 лікарів; 20 педіатрів та 10 лікарів-спеціалістів. Про це повідомила головний лікар цієї поліклініки Ганна Якубова.
За її словами, ситуація з педіатрами є катастрофічною. Не повністю укомплектовані медичним персоналом дитячі дошкільні заклади та школи міста.
На думку пані Якубової, це пов'язано з тим, що професія дитячого лікаря не є престижною.
Середня зарплатня дільничного педіатра — 600 грн. До того ж їх нема чим заохотити: поліклініка не має ані гарного фінансування, ані житлового фонду.
Ситуація може змінитися за 2 — З роки, вважає Г. Якубова. Тоді очікується приплив випускників медичних інститутів. У середньому на підготовку педіатра треба 8 років.
Зараз є тенденція до підготовки сімейних лікарів. Тож Ганна Василівна вважає, що питання стосовно педіатрів вирішиться нескорс
Говорячи про альтернативу державній — приватну медицину, голов¬ний лікар зазначила, що в Україні немає відповідної законодавчої бази, котра дозволяла б педіатрам здійснювати приватну практику. Навіть якщо вона і з'явиться, то приватні лікарі зможуть лише надавати консультації, а лікувати все одно будуть у державних медичних закладах.
Тож теперішню ситуацію можна покращити, якщо більше грошей на утримання лікарень та поліклінік виділяти з бюджетів.





Коментарі (0)
avatar