реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

122 однорукі бандити відправилися за грати

25 червня 2009 р. набрав чинності Закон України від 15.05.09 р. №1334-VI „Про заборону грального бізнесу в Україні” від (опубліковано в газеті „Урядовий кур’єр” №112).
Цей закон запроваджує обмеження щодо здійснення грального бізнесу в Україні, виходячи з конституційних принципів пріоритету прав і свобод людини і громадянина, захисту моральності та здоров’я населення, заборони використання власності на шкоду людині і суспільству.
З початку вступу в дію цього Закону співробітниками податкової міліції міста Чернігова спільно з іншими підрозділами проведено 76 перевірок, встановлено 10 порушень. У результаті вилучено 122 гральних автомати на загальну суму понад 735,3 тис. грн.
До суб’єктів господарювання, які організовують і проводять на території України азартні ігри, застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі вісім тисяч мінімальних заробітних плат з конфіскацією грального обладнання, а прибуток (дохід) від проведення такої азартної гри підлягає перерахуванню до Державного бюджету України.
Видача ліцензій на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор в Україні припинена.
З метою упорядкування умов здійснення діяльності у сфері грального бізнесу та залучення більшої кількості громадян до сплати податків співробітниками податкової міліції проводяться відповідні заходи.
До органів МВС передано 6 матеріалів про порушення даного Закону. З них 2 кримінальні справи за ст. 203 Кримінального Кодексу України (заняття забороненими видами діяльності).
Найбільш характерними правопорушеннями є відсутність торгових патентів на право здійснення діяльності з надання послуг у сфері грального бізнесу, відсутність ліцензій з надання даних послуг або взагалі відсутність документів на придбання гральних автоматів. Як показали проведені перевірки, власники гральних автоматів взагалі не зареєстровані як суб’єкти господарської діяльності, що в свою чергу призводить до несплати податків та інших обов’язкових платежів до бюджету.
Кожен має усвідомити: податки сплачує в повному обсязі не багата, не бідна, а чесна людина. Чесна перед собою, своїми дітьми, чесна перед державою.
Олександр Шумей, заступник начальника ГВПМ ДПІ у м. Чернігові



Теги:Кримінал, Гроші, казино


Читайте також



Коментарі (0)
avatar