реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Правоохоронці проти ВО "Свобода"

Під час прес-конференції "Волынская резня – польские и еврейские жертвы ОУН-УПА", що відбулася 8 квітня 2010 року в "Українському домі", заступник голови Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" Андрій Мохник повідомив присутніх про те, що чиниться кримінальний злочин, а саме - розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі і приниження національної честі та гідності українців (стаття 161 Кримінального кодексу України) та відбувається перешкоджання у роботі журналістів.
Після цього, застосовуючи брутальну фізичну силу, невідомі у цивільному (як згодом виявилося - представники правоохоронних органів) видворили із зали, де відбувалася прес-конференція, декількох відомих українських журналістів та затримали заступника голови ВО "Свобода" Андрія Мохника, голову Сумської обласної організації, члена Політради ВО "Свобода", відомого журналіста Ігоря Мірошниченка, заступника голови Київської міської організації ВО "Свобода" Руслана Андрійка, члена ВО "Свобода" Юрія Ноєвого, голову Голосіївської районної організації ВО "Свобода" Олександра Колесніченка, голову ГО "Люстрація" Олега Осуховського.
ВО "Свобода" розцінює такі дії правоохоронних органів та брутальну провокацію, організовану нардепом Колєсніченком, як неприховане розпалювання міжнаціональної ворожнечі та продовження політичних репресій щодо українців, які чинить режим Януковича. Нагадуємо, що українофобія, яка стала офіційною політикою очолюваного Януковичем прокремлівського режиму, породила: закрите судилище над патріотом Миколою Коханівським, переслідування відомого мовознавця Ірини Фаріон, брутальну рейдерську атаку на житло голови Київського крайового братства ОУН-УПА Ореста Васкула та 56 мешканців села Ясногородки Макарівського району Київської області, призначення на міністерські посади україноненависників-табачніків, репресії проти українських студентів та утиски україномовних дітей у дитсадочках Донеччини.
ВО "Свобода" вимагає від міністра внутрішніх справ негайно звільнити та притягнути до кримінальної відповідальності усіх злочинців у погонах, які порушили Конституцію України та закони України.
Наразі затримані перебувають у Шевченківському районному відділенні міліції міста Києва (вул. Герцена, 9).
Пізніш згідно із оприлюдненими у ЗМІ повідомленнями, Центр громадських зв‘язків Головного управління МВС України в місті Києві продукує та розповсюджує брехливу інформацію про дії патріотів під час відкриття виставки "Волынская резня – польские и еврейские жертвы ОУН-УПА".
Журналісти, які зверталися до Центру громадських зв‘язків із проханням надати інформацію про інцидент із затриманням громадських діячів та журналістів в "Українському домі", отримали відомості, які є відвертою брехнею. Зокрема, ЦГЗ у своїх офіційних коментарях зазначив, що націоналісти "увірвалися в демонстраційний зал і стали знищувати експонати" (http://kyiv.proua.com/news/2010/04/08/133312.html, http://obozrevatel.com/news/2010/4/8/360997.htm та низка інших видань).
Разом з тим, кому як не міліції відомо, що жоден з представників ВО "Свобода" не вривався і не міг увірватися у виставковий зал, оскільки вільний вхід був заборонений. До експозиції допускали виключно людей із посвідченнями журналістів. Тому крім виконання свого громадського обов’язку, усі присутні в залі здійснювали професійні обов‘язки журналістів.
Крім того, "увірватися" в "Український дім" було неможливо, адже такої кількості міліції, як нагнала влада для захисту українофобської виставки, не збирали навіть для охорони футбольних матчів.
Також міліції має бути відомо, що ніхто не знищував експонати виставки, хоча ВО "Свобода" наполягає, що організація такої виставки є кримінальним злочином, а ініціатори цієї виставки мають бути притягнені до кримінальної відповідальності. Відповідну заяву про злочин "Свобода" направила в СБУ 7 квітня 2010 року, а сьогодні оголосила під час вказаного дійства.
Нагадаємо працівникам міліції, що усна заява про злочин має бути розглянута в установленому порядку, крім того, правоохоронці мають вжити відповідних заходів реагування.
Така кричуща нівеляція закону "стражами порядку" дозволяє констатувати, що у присутніх під час інциденту правоохоронців відсутні професійна честь і гідність, що іще гірше – офіцерська честь. На жаль, для нинішніх представників МВС взірцем є генерал Олексій Пукач, який власноруч відрізав голови журналістам. Сьогодні його сподвижники намагаються безкарно продовжувати його справу.
"Свобода" і провідні українські телеканали зафіксували подію на відео, що підтверджує брехливість звинувачень на адресу патріотів та доводить неправомірність дій міліції. Втім, годі сподіватися інших вчинків від сподвижників Єжова та Берії.
Прес-служба Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" звертається до Центру громадських зв‘язків ГУ МВС із вимогою не поширювати брехливу інформацію.
Олександр ЯСЕНЧУК





Коментарі (1)
avatar
1
Хуліганів - за грати!
avatar