реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

За таке «світить» від трьох до шести років

Службовим особам, які зловживаючи службовим становищем зазіхнулися на 90 тисяч гривень, «світить» від трьох до шести років.

Співробітники управління податкової міліції ДПА в Чернігівській області в ході відпрацювання підприємств-боржників встановили факт зловживання службовим становищем службовими особами, які провели безтоварну операцію та мали на меті отримати податковий кредит з податку на додану вартість на суму 90 тис. грн. Підприємство задекларувало бюджетне відшкодування ПДВ, яке отримано шляхом зменшення позитивних нарахувань майбутніх періодів.

Прокуратура Ріпкинського району порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. За таке передбачено покарання - позбавлення волі на строк від трьох до шести років та права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. А також штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Слідство триває.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та

звернень громадян ДПА в Чернігівській області.






Коментарі (0)
avatar