реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Приватні армії" перевищили чисельність Збройних Сил України

В Україні чисельність працівників приватних охоронних структур уже перевищила чисельність Збройних сил країни — фактично, сьогодні можна говорити про появу приватних армій. Про це у свіжому випуску пише київський журнал «Власть дєнєг».

«Приватні армії» в Україні — уже реальність. Вони маскуються під охоронні компанії, але коли справа доходить до корпоративних війн, люди в камуфляжі показують, хто в нашій країні є справжніми силовими структурами. На їхньому тлі державні правоохоронні органи виглядають усе жалюгідніше», — говориться в публікації.

Видання відзначає, що «приватні армії», як правило, обслуговують фінансово-промислові групи.

Зараз в Україні офіційно зареєстровано 4,5 тисячі ліцензованих охоронних фірм. Однак це — лише частина вітчизняного силового ринку. Не менша армія перебуває на службі в бізнесменів в якості штатних охоронців і сторожів. У такому випадку витрачатися на ліцензію (50 тис. грн. на рік) не потрібно, а рівень сервісу нітрохи не гірший.

Послуги одного досвідченого бійця з практичним досвідом рейдерських захоплень обходяться не менш $1,5 тис на місяць. Як правило, це кращі вихідці зі Збройних Сил або Держслужби охорони. Гарні зв’язки в «верхівці» ДСО — серйозна конкурентна перевага хазяїв «приватної армії». При необхідності вони можуть організувати оперативний візит на потрібний об’єкт декількох десятків автоматників.

Один з лідерів цього ринку — дніпропетровська компанія «Безпека. Охорона. Гарантії» («Б.О.Г.»). Вона береться за оборону або штурм об’єкта будь-якої складності. Єдина її умова замовнику — застосування сили не повинне суперечити інтересам… групи «Приват».

Подібні обмеження досить поширені в «приватних арміях» — вони не допускають конфлікту інтересів з базовим клієнтом», — пояснює журнал.

Блог Олександра Білецького
На фото: військові жінки Іраку




Теги:приват, рейдери, охоронні фірми, олігархи, ЗСУ, приватні охоронці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar