реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Чернігів – місто культури. Фотозвіт.

У Чернігівській міськраді у Всеукраїнський день працівників культури та аматорського мистецтва відбулася презентація здобутків культурної сфери за минулий рік.

Працівників провідних міських та обласних закладів культури із професійним святом привітали міський голова Олександр Соколов, заступник начальника Головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини Леонід Смоляк, начальник управління культури Олег Васюта. З нагоди свята також відбулося вручення почесних грамот. Потім керівники провідних культурних закладів Чернігова презентували свою діяльність та визначили перспективи на цей рік. Лунали виступи колективу бандуристів «Соколики та «Поліські дзвіночки».

За словами О.Соколова, збереження та розвиток національної культури є одним з питань, якому приділяється постійна увага з боку міської ради. Минулого року традиційно першочергові зусилля спрямовувалися на збереження мережі культурно-мистецьких закладів міста, утримання їх в робочому стані, підтримку творчих колективів, як професійних, так і аматорських.

Здобутки культури міський голова вбачає у проведенні 10 міських фестивалів культури і мистецтв, розвитку закладів музичної і мистецької освіти, підтримці обдарованих дітей, 50 з яких отримували стипендії, впровадженні нових підходів у роботі творчих колективів.

Водночас, на думку О.Соколова, культурна галузь у проведенні загальноміських заходів не повинна стояти на місці, має бути й надалі рух до кращого і ще більш цікавого. Позитивні приклади спільної діяльності у цьому русі, на його переконання, вже є. Так, за соціологічними опитуваннями чернігівців, у 2009 році найбільше жителям міста у сфері культури запам'яталися благодійні концерти – "Танець мрій" та пісенний проект "728".

- "Участь у них депутатів міськради, представників влади і бізнесу, відомих у Чернігові людей робить такі заходи привабливими для глядачів, збирає численну аудиторію. Тому і надалі ці проекти мають стати традиційними, оскільки вони виконують не лише культурну місію, а й мають важливе соціальне значення", - заявив керівник міста. Як завдання найближчої перспективи міський голова визначив підготовку та гідне проведення 65-ої річниці Великої Перемоги.

- «Хочу подякувати митцям, що прийшли на свято. – розповіла під час інтерв’ю Оксана Тунік-Фриз, заступник чернігівського міського голови, – Якщо ми й далі будемо рухатися у такому потужному темпі ми рухатимемося й далі, то у нашому суспільстві все буде в порядку. Я хочу подякувати за всі ті проекти й ініціативи, що були реалізовані впродовж 2009 року.
Як не дивно, ми виконали на 100% весь план заходів, що були заплановані.
Я пишаюсь нашою культурою, нашими митцями, творчими особистостями нашого міста. Зважаючи на це, наше місто можна вважати, найбільш культурним містом нашої держави.
У минулому році, надзвичайно гарні заходи, пройшли на базі І-ї музичної коли, на базі школи мистецтв. Наш міський палац культури відновив свою безпосередню діяльність –гастрольно-концертну. Щодня відбувались якісь заходи».
Було згадано також і про Культурно-мистецький центр «Інтермеццо» який відкрило Чернігівське відділення товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка за сприяння чернігівської міської влади та фінансуванню приватних осіб.

Олександр ЯСЕНЧУК







Теги:Інтермеццо, О. Ясенчук, Соколов, Оксана Тунік-Фриз, васюта, соклов, Чернігівська міська рада, Культура


Читайте також



Коментарі (0)
avatar