реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Дев’ятого березня на Шевченка, 9. Фотозвіт

«Живе! Слово Кобзаря», – почало лунати 9 березня в КМЦ «Інтермеццо» (яке розташоване за адресою вул. Шевченка, 9) у рамках святкування 196-ї річниці народження Тараса Шевченка.
Протягом двох днів 9-10 березня, кожен бажаючий міг прийти, висловити свої почуття і емоції, почитавши поезії і отримати в подарунок симпатичний томик «Заповіт Кобзаря», видавництва «БАО», Донецьк чи «Живий Шевченко», видавництва «Ярославів Вал», Київ.
Захід відбувся за підтримки депутатів фракції Народної партії в Чернігівській обласній раді та обласного товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.
– Ми дуже раді з того, що цю акцію, підтримала Народна партія, – зазначив голова обласного товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Василь Чепурний, – ми сподіваємося, що молодь, і не тільки, прийде до нас почитати вірші, таким чином довівши, що Шевченко актуальний і сьогодні.
Надзвичайно цікаво та змістовно розповідав про Тараса Шевченка Микола Рудько – заслужений працівник народної освіти України, екс-генеральний консул України в Санкт-Петербурзі у Російській Федерації: «Партія наша називається Народною, а Тарас Шевченко – загальновизнаний народний пророк. Коли його ховали перший раз на Смоленському кладовищі у Петербурзі то Пантелеймон Куліш сказав: «Ти єси пророк, а ми духом твоїм будемо дихати віки і віки», і ним ми дихаємо і понині».
М. Рудьку депутат Чернігівської обласної ради Райчинець Йосип Михайлович вручив у подарунок книгу «Заповіт Кобзаря».
Потому прочитали вірші Шевченка майстер народного мистецтва Віталій Костюченко, фотограф Валерій Сенчук, студенти Олег Гончар та Антон Шеремок-Гапоненко, учениці першої школи Манойло Катерина та Олена Кос, лікар-офтальмолог Віра Капшук, працівниця Чернігівського міського управління МВС Тетяна Позняк, кондитер Олена Шевелева, художник Сунгуров Володимир, вчителі – Тетяна Токарєва та Сергій Болотний. Всі вони отримали у подарунок книги.
Прес-секретар обласної організації Народної партії Юлія Найда професійно виконала частину пісні на слова Т. Шевченка «Думи мої, думи».
«Подібні заходи планується проводити і в наступні Шевченківські дні», -сказав виконавчий директор КМЦ «Інтермеццо» Олександр Жогалко.
Олександр ЯСЕНЧУК


Василь Чепурний та Микола Рудько


Олександр Ясенчук ставить екслібрис на книгу


Йосип Райчинець вручає томик "Кобзаря" Миколі Рудьку


Віталій Костюченко


Йосип Райчинець вручає книгу Антону Шеремок-Гапоненку


Юлія Найда


Олег Гончар


Віра Капшук









Коментарі (0)
avatar