реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Чернігів вшанував Романа Шухевича. Фотозвіт

5 березня, до дня смерті головнокомандувача УПА Романа Шухевича відбулася низка заходів, які вшановували його смерть.
Чернігівська організація «Студентська Свобода» разом із чернігівським товариством «Просвіта» ім. Т. Шевченка провела показ фільму «Нескорений», що розповідає про життя героя.
Прочитав лекцію, що стосувалися особистості Романа Шухевича, та відповів на численні питання присутніх чернігівський історик Сергій Бутко.
– «Авторитет Романа Шухевича, - зазначив історик, тримався на відсутності у нього хворої амбіційності. Своїм життям він перекреслював прислів’я про українську ментальність: «Де два українці – три гетьмани».
Перед присутніми тримав слово й Андрій Кужель, керівник «Студентської Свободи»
– « 60 років назад у Білогорщі, під Львовом геройською смертю загинув Головний Командир УПА, генерал-хорунжий, Герой України – Роман Шухевич. Справа його життя, боротьба за Українську Державу, не була марною. Адже не має вже на цім світі ні нацистського рейху, ні совєтської держави, а Україна живе, живе й буде жити, розправляючи свої крила!
Проте боротьба продовжується й нині. ВО «Свобода» створює національну опозицію. Я закликаю націоналістично налаштовану студентську молодь, готову до боротьби, ставати до наших лав. Слава Україні!»
Того ж дня представники руху «Правих автономів» разом із представниками чернігівської міської організація ВО «Свобода» взяли участь у вшануванні пам’яті генерал-хорунжого УПА, що відбувалася біля пам’ятного каменю Борцям за Волю України. Заупокійну літію за убієнним героєм відслужили клірики храму св. вмц. Катерини.
Організатори висловлюють подяку всім тим, хто допоміг в організації заходів із вшанування Героя.
Олександр ЯСЕНЧУК









Коментарі (5)
avatar
1
Молодці хлопці! Так тримати! СЛАВА УКРАЇНІ!!!
avatar
2
Пара десятков идиотов-это не Чернигов. Так что пан Олександр-нечего расписываться за весь Чернигов.Бандитов,помогавшим фашистам-не место в списках героев
avatar
3
Вот вам высказывание вашего героя-судите сами- Роман Шухевич, командир УПА, сегодняшний Герой Украины: “Добиваться, чтобы ни одно село не признало советской власти. ОУН должно действовать так, чтобы все, кто признал советскую власть, были уничтожены. Не запугивать, а физически уничтожать! Не следует бояться, что люди проклянут нас за жестокость. Пусть из 40 миллионов украинского населения останется половина – ничего страшного в этом нет”.
avatar
4
«Де два українці – там три гетьмани»... Не сприймаю я це прислів`я, бо за ним ховаються зовсім не українці. Приміром, з нашої ВР. Адже саме там борються "за гетьмана". Українці вже давно відпочивають.
avatar
5
Пан Владимир нає право на розповсюдження брехливої інформації – мірилом є совість, знання і освіта. Причина невідома. Можливо не знає історії, а вчився за комуністичними підручниками, а може просто ненаведить український народ, на землі якого живе. Чи малорос, коли все чуже краще за своє. Нам невідомо. Факт залишається таким, що намагаються обрехати всіх борців за незалежність України. Головний фашист Сталін, який допоміг іншому покідьку Гітлеру розпочати Другу світову війну - це старанно замовчують. Чомусь соромляться згадувати що Сталін у 20-30-ті рр.20 ст. допоміг становленню Збройних сил Німеччини, що, наприклад, за вказівкою Сталіна у 1940-1941 рр. Берія віддав німецькому гестапо німецьких комуністів - дружба. Комуністичний режим вбив людей набагато більше, ніж гітлерівський. А УПА на чолі з Шухевичем воювала проти гітлерівського і сталінського режиму. Але що це ми... бісер правди перед українофобами розсипаємо. Ці "Владимири" захищатимуть сталінських фашистів і брехатимуть на українських патріотів. Історична правда їх це цікавить (як і Сталіна в свій час)
avatar