реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Авдіївка має своє земляцтво у Чернігові

Утворено перше в Україні земляцтво одного села
-- За Авраменковою?
-- Та ні, дальше.
-- Там, де Лиса гора?

... Так сьогодні уродженці Авдіївки Сосницького району виясняли місце розташування Селища -- до монгольського періоду там і було село Авдіївка. Земляки зібралися в чернігівському товаристві "Просвіта" імені Т.Шевченка, щоб утворити унікальне в Україні земляцтво одного села. Правда ж, і село не абияке -- навіть зараз у селі є два (ДВА!) перші класи!

Але з тим, що загинув музей села -- земляки змиритися не можуть. Про це з болем говорили Микола Колос, заступник головного лікаря обласної лікарні, Олександр Балабатько -- син вчителя, засновника музею. До речі, збори чернігівських авдіївців вирішили все зробити для відновлення музею. Йшлося і про створення авдіївського сайту, видання книги про село. Так тримається пам"ять роду і народу.

Установчі збори уродженців Авдіївки переглянули відеокадри зі свого села, позгадували рідних і близьких земляків, почули голос свого учителя Володимира Балабатька, який уже відійшов у засвіти. Зрештою, на імпровізованій карті села кожен позначив місце розташування своєї батьківської хати: звучали назви Індиковки, Чепурнівки, Забігайлівки, Подолу, Понорницького шляху, Надточіївки, Аксютовки, старого Шаболтасівського шляху...

Установчі збори авдіївського земляцтва постановили утворити своє об"єднання.Мета -- не тільки збиратися для знайомства, але й допомагати один одному і своєму селу. Микола Колос:" Життя стало таке прагматичне і жорстоке, що ми просто таки зобов"язані помагати один одному!" Головою обрали Василя Бугрового, членами ради Оксану Колос -- працівницю банку, Василя Чепурного -- редактора "Сіверщини", Миколу Барана та Олександра Балабатька -- пенсіонерів, Миколу Колоса -- заступника головлікаря обласної лікарні, Марію Колобову (Корнієнко) -- завідуючу аптекою "Зелена планета".

Авдіївці, до гурту! Наступне зібрання -- після Паски, 18 квітня. Телефонуйте Василю Бугровому: 675536. Пишіть на сайт "Сіверщини" і передплачуйте газету "Сіверщина"!

Запрошуємо озиватися також земляків, які живуть по росіях і америках! Вас кличе коріння роду!




Теги:Бугровий, Сосницький район, Чепурний, Авдіївка, баран, земляцтво, колос


Читайте також



Коментарі (0)
avatar