реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

ВИБОРИ-2010: Соломаха таки виграв суди в окружної виборчої комісії

Вищий адміністративний суд України відхилив позов окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №208 до довіреної особи кандидата на пост Президента Юрія Костенка Сергія Соломахи.
Нагадаємо, що 12 січня 2010 року Сергій Соломаха провів прес-конференцію в прес-клубі «Просвіта», де звинуватив ОВК ТВО №208 в порушенні виборчого законодавства та у спробі нецільового використання біля 40 тисяч гривень. 13 січня 2010 року виборча комісія прийняла Постанову №34 про звернення до суду на дії довіреної особи щодо спростування наданої ЗМІ інформації та притягнення Соломахи С.В. до відповідальності. 14 січня ОВК помилково оскаржила дії довіреної особи Костенка Ю.І. до Чернігівського окружного адміністративного суду і тільки 22 січня звернулася з позовом до Київського апеляційного адміністративного суду, який відповідно до Закону розглядає скарги на дії довірених осіб кандидатів на пост Президента України, про визнання протиправним інтерв"ю та зобов"язання виконати певні дії. Суд залишив цю позовну заяву без розгляду. 22 січня ОВК звернулося до Вищого адміністративного суду України з апеляційною скаргою в якій, посилаючись на порушення норм матеріального і процесуального права, вимагала скасувати ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду. 2 лютого суд залишив без розгляду апеляційну скаргу. Ця ухвала оскарженню не підлягає.

Постанова №34 від 13 січня 2010 року Окружної виборчої комісії ТВО №208

Ухвала Вищого адміністративного суду УКраїни від 02 лютого 2010 року









Коментарі (2)
avatar
1
Чесні суди. Гадаю і Вищий адміністративний суд стане на боці закону і не ТВ-шоу "її".
avatar
2
Oleksiy Demyanenko, Законом тут не пахне.
На цих виборах ці суди головним чином захищалися від позивачів аби тільки не розглядати позови по суті. А якщо і розглядали, то крім "дивних" рішень нічого путного не приймали, бо саме для цього і були, мабуть, внесені зміни до закону спільно ПР і БЮТ.
avatar