реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Гроші на вино

Платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, який нараховується та сплачується із суми виручки від реалізації алкогольних напоїв та пива, є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують у оптово-роздрібній торговельній мережі зазначену продукцію.
Об'єктом оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є виручка від реалізації алкогольних напоїв.
До категорії платників „хмелезбору” також потрапляють і приватні підприємці, які торгують алкоголем і пивом.
Приватні підприємці – платники єдиного податку не звільняються від сплати „хмелезбору”, якщо вони торгують пивом.
Звіт щодо хмелезбору подається до органів податкової служби за місцем реєстрації приватного підприємця щомісяця протягом 20 календарних днів, наступних за останнім днем звітного місяця. Сплата збору здійснюється протягом наступних 10 календарних днів після закінчення граничного терміну подання звіту. Звіт заповнюється в цілих гривнях без копійок.
У ДПІ у м. Чернігові станом на 01.01.10р. нараховують та сплачують збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства 172 юридичні особи та 161 фізична особа. Сплачено до бюджету майже 4 млн.грн.
Основними платниками збору є ТОВ „Ашер”, ПП „Оболонь - Чернігів”, ТОВ „Дельта Фуд”, ТОВ ГРК „Седам”, ПП „Балтіка-Трейд”.
Оксана Гронь, завідувач сектору адміністрування акцизного збору ДПІ у м. Чернігові



Теги:алкоголь, виноград, хміль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar