реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Не проїхати, не пройти (Оновлено)

Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації звертається до засобів масової інформації з проханням оприлюднити наступну інформацію.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, Державтоінспекція та Служба автомобільних доріг області попереджають про погіршення 13-15 лютого 2010 року умов проїзду по дорогах у зв’язку з опадами у вигляді снігу при сильному вітрі. Це призводить до швидкого утворення снігових переметів, місцями ожеледі. Одночасне снігоочищення та протиожеледна обробка по всій протяжності доріг технічно неможлива.
Прохання до автоперевізників та водіїв – без нагальної необхідності не користуватися транспортом у найближчі дні до приведення доріг у безпечний для проїзду стан та стабілізації погодних умов, не виїжджати в дорогу без упевненості в можливостях проїзду.
Власникам автобусів та керівникам автостанцій не відправляти в рейс автобуси і маршрутні таксі без з’ясування умов проїзду по всьому маршруту через органи ДАЇ, МНС, дорожні організації, місцеві органи влади.

Закликаємо усіх водіїв до обов’язкового використання зимових шин та протислизькісних пристроїв на колесах, дотримання безпечного швидкісного режиму руху.

Начальник управління з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області В'ячеслав Рига.
Для забезпечення проїзду на дорогах від ДП „Чернігівський облавтодор” задіяно 67 одиниць техніки та 100 чол. обслуговуючого персоналу.

Між тим. Схід Казахстану потерпає від 60-градусних морозів, сильного вітру та снігопадів. З багатьма селами комунікації не буде до весни.У Східному Казахстані морози сягнули 60 градусів. Холод супроводжується пургою і сильним вітром, що збивають перехожих з ніг.

Такої аномально сніжної та морозної погоди не пам'ятають навіть місцеві старожили.

За кілька зимових місяців сніговий покрив виріс до двох з половиною метрів, що майже в три рази перевищує звичні для цих широт значення. Дорожні служби насилу справляються зі скам'янілими від низьких температур пластами, спецтехніка не витримує навантажень при екстремальних температурах.

Проїзду до багатьох сіл немає, влада побоюється, що сполучення не вдасться нормально відновити до весни. Продукти доводиться доставляти на тягачах. Гроші, виділені на розчищення доріг в зимовий період, давно закінчилися.

Рекордне похолодання і снігопад у ці дні спостерігаються в багатьох регіонах планети. Так, вперше за багато років сніг випав у Римі.Багато мешканців італійської столиці були вражені незвичним виглядом засніженого Колізею.

Потужні бурани обрушилися і на південні штати США, де сніжні зими також є рідкістю. Тільки в Далласі (штат Техас) за одну добу випало майже 32 сантиметри снігу. Скасовані сотні авіарейсів. Ситуація ускладнюється тим, що на півдні США практично немає снігоприбиральної техніки






Коментарі (0)
avatar