реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Як чернігівські прокурори ведуть боротьбу з корупцією та хабарництвом?

На розгляд суду прокуратурою направлено 40 справ про злочини з ознаками корупційних діянь, за якими засуджено 44 особи. Більшість вчинених корупційних злочинів відноситься до категорії службових, у тому числі, 13 — про зловживання владою або службовим становищем, 15 – про хабарництво, 4 – про розкрадання майна шляхом службових зловживань, 3 – про перевищення службових повноважень.
Серед притягнутих до кримінальної відповідальності за корупційні злочини 14 — державні службовці, 3 — депутати місцевих рад, 21 — посадові особи місцевого самоврядування, 5 — працівники райдержадміністрацій, 2 — працівники органів внутрішніх справ та 1 — ДПА.
У кримінальних справах цієї категорії під час слідства відшкодовано 411 тис. грн. Це 59,1% завданих такими злочинами збитків (питома вага такого відшкодування по Україні — 12,3%).
Крім того, в межах розслідування кримінальних справ про злочини з ознаками корупції направлено до суду 23 позовні заяви немайнового характеру (стосовно припинення права власності та скасування актів органів місцевого самоврядування про виділення земельних ділянок). 17 з них судами вже розглянуто та задоволено.
Для 106 порушників складанням протоколу про корупцію та відповідним покаранням завершились корупційні прояви, за які передбачена адміністративна відповідальність.

За інформацією прес-служби прокуратури Чернігівської області
(з підсумкових матеріалів за 2009 рік)




Теги:боротьбу, Корупція, хабарництвом, хабарництво, прокурор, ведуть, корупцією, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (0)
avatar