реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Віктор Ющенко встиг вшанувати Павла Полуботка

Президент України Віктор Ющенко підписав указ про заходи щодо вшанування пам'яті Павла Полуботка. Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Указ містить перелік заходів з нагоди відзначення у 2010 році 350-річчя наказного гетьмана Павла Полуботка, а також окреслює терміни підготовки до урочистостей та визначає відповідальних за їх організацію. Зокрема, передбачено встановлення у Чернігові пам"ятника Павлу Полуботку, а в Любечі -- пам"ятного знаку. Також у нашому обласному центрі пройде науково-практична конференція, присвячена ювілею наказного гетьмана. Садиба П.Полуботка має бути досліджена археологами.
Довідка "Сіверщини".
Павло Полуботок -- син переяславського полковника Леонтія Полуботка, чернігівський полковник, наказний гетьман України після поразки гетьмана Івана Мазепи. За відстоювання українських прав російським царем був кинутий у застінки Петропавловської фортеці Петербурга, де й помер. У Чернігові побутує легенда про золото Полуботка, вивезене до Англії. На місці маєтку Павла Полуботка у Чернігові -- військовий шпиталь та церква святих Михайла і Федора.




Теги:Гетьман, Ющенко, черныгывський полковник, Павло ПОЛУБОТОК


Читайте також



Коментарі (0)
avatar