реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Лукашенко стурбований російськими рухами на кордоні

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не розуміє, чому на кордоні з Росією посилено контроль, а також не розуміє, що відбувається на кордоні з Україною. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що отримує інформацію про посилення прикордонного контролю з боку Росії, і доручив керівництву Державного погранкомітету перевірити це та доповісти про результати.

Про це він повідомив у понеділок перед доповіддю голови комітету Ігоря Рачковського про результати оперативно-службової діяльності органів прикордонної служби. За словами Лукашенка, дана інформація турбує його на тлі формування Митного союзу Білорусії, Росії та Казахстану: "Всупереч нашим домовленостям нібито відбувається посилення контролю на кордоні, - сказав він. - Якщо це так, то серйозна розмова має бути у президентів".

"Якщо ми будуємо єдиний митний простір, маємо Союзної держави, і з одного боку відбуваються подібні дії, то це ненормально", - підкреслив Лукашенко.

Він також попросив Ігоря Рачковського окремо доповісти про обстановку на кордоні з Україною. "Нас не те що насторожує ситуація на кордоні з Україною - просто там більше було роботи", - сказав президент, відзначивши, що ця ділянка є найбільш проблемною.

Нагадаємо, наприкінці листопада в Мінську Росія, Казахстан і Білорусь домовилися про створення Митного союзу. Він офіційно почне існування 1 липня 2010 року, тоді ж буде знято митний контроль на російсько-білоруському кордоні, а через рік - на російсько-казахстанському. Тим часом, з 1 січня 2010 року вже набрав чинності єдиний митний тариф.

Однак з початком нового року між Білорусією і Росією виник конфлікт з приводу мит на поставки російської нафти. Мінськ наполягає на скасуванні мита на нафту, заявляючи, що це суперечить принципам створюваного Митного союзу, і просить збільшити безмитні поставки нафти до 30 млн тонн. В іншому випадку він збирається збільшити мито на транзит російської нафти до 45 доларів за тонну (зараз - 3,9 долара).

Останній раунд переговорів відбувся в Москві 9 січня. Після повернення білоруської делегації в Мінську заявили про провал переговорів, звинувативши російську сторону в ігноруванні представлених аргументів. Дата поновлення переговорів не називається. За повідомленням ТСН




Теги:кордон з Росією, бацька, Лукашенко, Білорусь -Україна, Білорусь-Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar