реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Мало не затонув підводний човен Росії у наших водах (оновлено)

У ніч на 21 листопада на борту єдиного на сьогодні боєздатного підводного човна Чорноморського флоту Російської Федерації “Алроса” виникла позаштатна ситуація. Після того, як команда підводного човна не змогла самостійно вирішити проблему, судно о 8 год. 5 хв. ранку 21 листопада подало сигнал SOS.

"У суботу, 21 листопада, під час виконання навчальних завдань на полігоні в акваторії Чорного моря на російському дизель-електричному підводному човні "Алроса" виникли окремі несправності в одному з вузлів установки двигуна", - сказав співбесідник агентства. Після повернення на базу і усунення несправностей підводний човен повернеться на полігон для виконання навчальних завдань, сказав представник ВМФ РФ.

http://www.ukrpohliad.org/news.php/news/1180

Підводний човен Чорноморського флоту Російської Федерації "Алроса", на якому вчора виникла позаштатна ситуація, покинувши територію України, грубим чином порушив двосторонні домовленості і українське законодавство.

Про це в інтерв'ю УНИАН заявив редактор військово-експертного видання "Флот2017" Дмитро Тимчук, коментуючи позаштатну ситуацію, яка виникла вчора на підводному човні "Алроса".

При цьому по даному факту до цих пір немає офіційної позиції ні командування Чорноморського флоту РФ, ні Міноборони, ні Генштабу цієї держави.

"Очевидно, правда про підводний човен "Алроса" все ж таки стане надбанням громадськості. Рано чи пізно", - сказав експерт.

Із ситуації, що склалася можна зробити висновок, що "Перш за все в ЧФ РФ ніхто не збирається говорити правду ні по конкретних суспільно значущих ситуаціях, ні про стан флоту - що важливо для севастопольців і жителів України, де ЧФ Росії дислокується".

Крім того експерт підкреслив, що ніхто чомусь не звертає увагу на деталь, яку жодні анонімні джерела з ЧФ РФ не спростовують, а навпаки - підтверджують. А саме: "бойові одиниці Чорноморського флоту Росії виконують завдання поблизу побережжя Грузії, діючи з території України, а в самій Україні про це ніхто і не здогадується.

Виходом човна в море без відома української сторони, ЧФ РФ вкотре грубим чином порушив двосторонні домовленості про базування флоту і українське законодавство.

"Це означає не тільки те, що російській стороні байдужі всі ці домовленості і Україна в цілому. Це також означає: у будь-який момент Україна знову може бути втягнута у збройний конфлікт по волі Москви...", - підкреслив експерт.




Теги:аварія, ВМФ, човен, РФ, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar