реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Капітал Чернігівщини

Інвестиційна та будівельна діяльність в області за 9 місяців 2009 р.
За 9 місяців 2009р. в області підприємствами та організаціями освоєно 1187 млн.грн. капітальних інвестицій, з яких інвестиції в основний капітал (капітальні вкладення) становили 902 млн.грн., що склало 40,2% до минулорічного показника (у цілому в Україні – 56,3%).
В економіці області традиційно провідне місце з освоєння інвестицій займає промисловість, на розвиток якої спрямовано 396 млн.грн. На розвиток сільського господарства, мисливства, лісового господарства використано 187 млн.грн., підприємств транспорту та зв'язку – 82 млн.грн., торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку – 59 млн.грн.
У соціально–культурній сфері (житлове будівництво, освіта, охорона здоров’я та надання соціальної допомоги, діяльність у сфері культури та спорту, відпочинку та розваг) освоєно 121,2 млн.грн. капітальних вкладень, з них 88,7% використано на житлове будівництво.
Будівельниками завершено будівництво та введено в експлуатацію 188 житлових будівель загальною площею 38 тис.м2, з яких 31 тис.м2 побудовано в міських поселеннях. Обсяги введеного житла в порівнянні з 9 місяцями 2008р. становили 28,3%. Також в області введено в дію лікарню на 20 ліжок, поліклінічні заклади на 94 відвідування за зміну та будинок-інтернат для людей похилого віку та інвалідів на 17 місць.
Крім того, в області введено в експлуатацію ряд виробничих об’єктів та потужностей, серед яких: лінія з переробки бішофіту на 1,1 тис.т, цех з виробництва спеціальних рідин та моторних олив на 1,7 тис.т, місцеві трубопроводи для транспортування газу протяжністю 8,4 км, міські АТС на 4,9 тис. номерів, станція технічного обслуговування легкових автомобілів та автомобільна заправна станція на 12,2 та 90,8 тис. обслуговуваних автомобілів, відповідно, автомобільно-газонаповнювальну компресорну станцію на 1,2 тис. заправок за добу, магазини на 6,5 тис.м2 торговельної площі.
Головне управління статистики у Чернігівській області



Теги:Чернігівщина, будівельна діяльність, капітал, Чернігівська область, інвестиції


Читайте також



Коментарі (0)
avatar