реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Будемо дружити із сябрами

Чернігівський міський голова Олександр Соколов та голова Гомельського міськвиконкому Віктор Пилипець підписали Угоду про співпрацю між двома містами. Підписання Угоди відбулося у Києві у рамках візиту Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка в Україну.

Угода про співпрацю між Черніговом та Гомелем передбачає розвиток торгово-економічних, науково-технічних та культурно-освітніх зв'язків. Сторони висловили зацікавленість у налагодженні ефективної взаємодії між підприємствами, культурними організаціями й установами, науковими та освітніми закладами. Також йдеться про розвиток контактів мешканців українського і білоруського міст, обміни школярами, студентами, творчими колективами, проведення спільних виставок, ярмарків.

Передбачається, що на основі Угоди щороку буде затверджуватися план заходів, який розроблятиме спеціальна робоча група. Її формування, відповідно до Угоди, має відбутися упродовж найближчих двох місяців.

На думку міського голови Олександра Соколова, укладений договір сприятиме поглибленню традиційно дружніх та добросусідських відносин між Україною та Білоруссю. "Дружба Чернігова та Гомеля налічує кілька десятків років, а зараз вона офіційно оформлена двосторонньою Угодою", - зазначив О. Соколов.

Ірина СИНЕЛЬНИК
Від редакції "Сіверщини". Мабуть, вперше чернігівський міський голова Олександр Соколов включений до складу офіційної української делегації на переговорах президентів України та Білорусі.




Теги:Чернігів, Гомель, Соколов, білоруси


Читайте також



Коментарі (0)
avatar