реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Грип: ситуація під контролем!

Ситуація із захворюваністю на гострі респіраторні та вірусні інфекції в області контрольована.
Про це повідомив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко в ході селекторної наради з керівниками регіонів з питань запобігання поширенню інфекційних захворювань, яку провела Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.
Усі профілактичні заходи, що передбачені постановою Кабінету Міністрів України, проведені – працює державна надзвичайна протиепідемічна комісія при облдержадміністрації, а також оперативний штаб для координації дій у вирішенні питань профілактики та боротьби з поширенням пандемічного грипу та інших гострих респіраторних захворювань, активно ведеться роз’яснювальна робота у засобах масової інформації, усі служби, що забезпечують життєдіяльність області, переведені на масковий режим. У місті Чернігові у зв’язку з перевищенням епідеміологічного порогу посилені карантинні заходи, особлива увага приділяється місцям масового перебування людей та так званій групі ризику (безпритульним, зокрема, дітям).

Також голова облдержадміністрації звернув увагу Прем’єр-міністра на потребу області у медичних препаратах для лікарняних закладів, дихальних апаратів штучної вентиляції легенів та марлі для пошиття індивідуальних засобів захисту дихання. Крім того, голова облдержадміністрації наголосив на необхідності забезпечення пально-мастильними матеріалами санітарного транспорту, який обслуговує лікарняні заклади області і витримує зараз надзвичайне навантаження, оскільки Чернігівська область є другою за розмірами в Україні.

Прем’єр-міністр пообіцяла сприяти вирішенню існуючих питань, причому більшість з них має бути знято відповідними службами вже сьогодні, адже область увійшла до десятки регіонів, в яких захворюваність на грип та ГРВІ наближається до епідемічного порогу.

Прес-служба облдержадміністрації




Теги:марля, грип, Тимошенко, Хоменко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar