Кухня Австрії: традиції та сучасність
Австрійська кухня є сумішшю звичаїв країн, що її оточують, та власних традицій. При цьому кожне з міст має страву, яка шанується найбільше. Але тим, що об'єднує всі регіони, стала майстерність кухарів та любов до приготування. Тож не дивно, що деякі страви стали відомими по всьому світу, як от, наприклад, віденський шніцель чи яблучний штрудель.
Типові австрійські страви
Якщо розглядати австрійську кухню детально, то можна простежити різницю між популярними стравами у сільській місцевості та центральних містах. У першому випадку рецепти відрізняються максимальною простотою та доступністю інгредієнтів. Кухня в столиці, навпаки, заснована на складних рецептурах та процесах приготування.
Кожна з категорій страв має автентичні та класичні варіанти. Особливою відзнакою Відня є випічка, яку можна скуштувати у будь-якій кав'ярні країни. Спробуйте, наприклад, приготувати рогалики за рецептом на сторінці https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/avstrijska/ та відчуйте подих справжньої Австрії у себе дома. Начинку можете обрати на свій смак, але обов'язково солодку. До базової входять яблука та вишні, пересипані цукровою пудрою та крохмалем. Тісто — дріжджове, на сметані та вершковому маслі. Вдале поєднання ягід та пухкого тіста створюють феєричний аромат та неповторний смак.
Класичні страви
- Салати
Зміксовані з м'яса, овочів та фруктів. До відомого австрійського салату, наприклад, входять шинка, сир, ананаси, цибуля, селера, яйця та кукурудза. Заправкою слугує майонез з додаванням лимонного соку та натертого сиру.
- Бакхендль
Давня страва, що вважається аристократичною. Така категорія обсмаженим шматочкам курки надається завдяки великій кількості потрібного топленого вершкового масла.
- Франкфуртер
Дещо змінена традиційна німецька страва, що являє собою сосиски з яловичини та свинини. Родзинкою є суміш спецій, що використовується для виготовлення.
- Гуляш
Віденський гуляш схожий на наваристий м'ясний суп. Фірмовий рецепт народився ще в позаминулому столітті і відтоді посідає одне з головних місць австрійської кухні. Зазвичай подається до товченої картоплі або кнедликів.
- Тафельшпіц
За легендою, страва була відміченою імператором, хоча рецепт її доволі простий. Яловичина відварюється великим шматком, а от подається з декількома соусами, серед яких яблучний хрін.
- Випічка
Абсолютне різноманіття, ніжна текстура та неперевершений смак стосуються майже всіх видів випічки. В австрійській кухні безліч її рецептів — пироги, морозиво, креми, штруделі, торти та тістечка підкорюють всіх любителів смаколиків.
Кава для австрійців є особливим напоєм. Її п'ють різними порціями та в поєднанні з молоком чи збитими вершками. Кава по-віденськи стала візитівкою столиці та пропонується кав'ярнями по всьому світу.
Коментарі (0) |