реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

З початку березня Чернігівський рибоохоронний патруль зафіксував 42 порушення рибоохоронного законодавства

У період з першого по 13 березня 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 42 порушення природоохоронного законодавства. Так, було складено п’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 27 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та чотири - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів). Оформлено шість актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких вилучено 28 кг риби та 41 од. сіток.
«Загалом, у порушників вилучено 58 кг риби та 46 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1 980 грн грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 2 890 грн», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Для прикладу, сьомого березня затримано жителя м. Шостка Сумської області. Громадянин на р. Десна біля с. Гнатівка Новгород - Сіверського району за допомогою трьох сіток «косинка» виловив 3 екз. плітки, 2 екз. плоскирки, 3 екз. окуня. Збитки по даному факту склали 374 грн.

13 березня на р. Десна в районі с. Ладинка Чернігівського районі виявлено двох жителів с.Олишівка, які рибалили за допомогою сіток зяберних. На момент затримання чоловіки порушники не встигли впіймати рибу.
На громадян складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на фізичних осіб у розмірі від 340 грн до 680 грн. Матеріали справ передані до районних судів області для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добута риба вилучені.

12 березня під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в м. Прилуки Чернігівської області виявлено місцевого мешканця, який продавала живу рибу – карась сріблястий, загальною вагою 3 кг. Документів, які б підтверджували законність придбання риби та сертифіката якості у чоловіка не було. На громадянина складено протокол за ст. 88-1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Прилуцького міськрайонного суду.

Закликаємо громадян бути відповідальними, дотримуватись правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Джерело: Чернігівський рибоохоронний патруль.



Теги:інспекція, рибоохоронний патруль


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Люди,хорошие вы мои,кто если не рыбнадзор и береговая охрана побеспокоится о природе и о вас!
avatar