реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Віктор Ющенко: Україна перебуває у міжнародній фінансовій ізоляції та через "кочубеївщину" може втратити курс на Європу

Лідер партії "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає, що основними ризиками для стану української економіки є перебування у атмосфері міжнародної фінансовій ізоляції, а також зростання дефіциту державного бюджету.
Про це Віктор Ющенко заявив під час прес-конференції у Тернополі.

"Через "кочубеївщину" ми можемо втратити курс на Європу",- сказав Віктор Ющенко.

Зокрема, він констатував, що виплати за урядовими борговими зобов'язаннями 2013 року складуть 5 млрд. доларів, а резерви Національного банку натомість скорочуються до 29 млрд. За новими кредитами Україна звертатиметься до Росії і Китаю.

"В Україні більше переймаються тим, як вийде з кризи Греція. Нам треба перейматися тим, як вийде з кризи Україна", - сказав Віктор Ющенко.

До негативних економічних тенденцій він також відніс відтік іноземних інвестицій, який за останні 11 місяців склав 5 млрд. гривень, а також зниження динаміки приросту ВВП. "Гроші приходять під політичний курс", - сказав Віктор Ющенко. При цьому він навів дані про 36,6 млрд. доларів інвестицій, вкладені в українську економіку протягом 2005-2010 років, та приріст ВВП сягав 7,5% на рік.

"Можливо, нам варто повернути мою "руїну", - сказав Віктор Ющенко, коментуючи гасла "Руїну подолано - стабільність досягнуто".

Лідер "Нашої України" критично оцінив використання виплат внесків до радянського "Ощадбанку" для здобуття підтримки під час виборів. Він нагадав, що свого часу такі популістські соціальні рішення приносили 16% інфляції протягом одного кварталу 2005 року. "Починати треба не з Ощадбанку, бо обвал станеться через 60-90 днів. Починати треба з вибору політичного шляху. Наперсточники пропонують хліб та видовища. Державники пропонують свободу. Оберемо свободу - буде хліб", - сказав Віктор Ющенко.

Прес-служба «Нашої України»





Коментарі (0)
avatar