реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Віктор Ющенко: Патріотичні сили мають спільними діями не допустити реалізації антиукраїнського плану

Патріотичні сили мають спільними діями не допустити реалізації в Україні антиукраїнського плану, - заявив лідер «Нашої України», Президент України (2005-2010) Віктор Ющенко, виступаючи на форумі патріотичних сил 7 липня ц р. у Києві.
За його словами, сьогоднішній форум патріотичних сил - це відповідь на виклики, що стоять нині перед усім українським, і інструмент представлення інтересів тієї частини суспільства, якій не байдуже майбутнє України.
«Я переконаний, що події, які сьогодні відбуваються в Україні, - це уроки, з яких ми повинні зробити правильні висновки, - куди йти, з ким йти, які ідеї нам потрібно відстоювати», - наголосив він.
Ющенко зауважив, що сьогодні в країні анафемі піддається все українське. «Все, що називається словом «українське» , сьогодні знаходиться під анафемою - твоя мова, твоя культура, твоя книжка чи фільм, твоя церква», - наголосив лідер партії.
Яскравим прикладом Ющенко назвав цинічне знущання над державною мовою. Він зауважив, що пишається нацією, яка моментально висловила протест проти зазіхання на рідну мову. «Це не тема мови спілкування, це питання, яке відноситься до ключового державоутворюючого фактору - національна мова. І я щасливий тим, що українська нація проводить пряму кореспонденцію: якщо ти хочеш зберегти Україну - перш за все збережеш мову», - наголосив Ющенко.
Президент України (2005-2010) переконаний, що сьогодні країні пропонують концепцію деукраїнізації. «Повторюю, якщо ми говоримо, що українська мова є фактором державоутворення, безумовно, тут компроміси не можливі», - зауважив він.
Ющенко закликав не допустити розколу країни, який також сьогодні нав’язується. Він зазначив, що питання мови, питання церкви, які сьогодні піднімаються в країні, - це реалізація антиукраїнського плану з ліквідації української незалежності.
Сьогодні, за словами Ющенка, найбільш актуальним гаслом для України має бути гасло «Збережемо Україну».
«Ми не хохли, ми не малороси, ми – нація, яка може дати відповідь на будь-яке внутрішнє питання розвитку, тільки не треба нам творить протистоянь», - сказав він.
Ющенко підкреслив, що необхідно запам’ятати: «Якщо у вас є вибір - у вас є шанс, тому не треба опускати голови і говорити, що нам нічого не допоможе». Він закликав захищати Україну й наголосив, що сьогодні потрібно пробачити один одному і стати поряд.

Лідер «Нашої України» підкреслив, що сьогоднішнє об'єднання відкрите для всіх політичних і громадських сил, які поділяють погляди об'єднання.

Прес-служба та редакція сайту «Наша Україна»





Коментарі (3)
avatar
1
Цікаво, яке чергове завдання отримав цей діяч у адміністрації януковича?
avatar
3
Товарищу Іване, шалена ненавість до В.Ющенка є свідченням або абсолютної нездатності реально оцінювати факти і ситуацію в країні, або через несприйняття правдивості його багатьох суджень(не всіх звісно, святих у владі не буває!), що розвіюють у декого солодкі міфи про месій, які все дадуть для них улюблених без прикладання власних зусиль.
Звичайно, якщо це не вереск звичайного українофоба, який провокує українське самоїдство.
avatar
2
Чмо повертається!
avatar