реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Василь Чепурний: Добрі наміри з очищення Стрижня перетворилися на знищення риби та біосистеми річки

На думку координатора «Оновлення країни» на Чернігівщині Василя Чепурного, непродуманість чищення річки Стрижень призводить до накопичення проблем замість їхнього вирішення.
Отруєна токсинами риба могла потрапити на столи чернігівців. Нижче по течії Десни відпочивальники купаються в потоках отруйних речовин, що витікають з гирла Стрижня. Санітарна станція відмовляється давати оцінку якості деснянської води, яка, до речі, використовується і столичними жителями. Крім того, у центрі Чернігова жахливий сморід.

«Питання і застереження викликають не лише методи очищення, в результаті яких загинули всі живі організми річки, але й ефективність такого очищення», — зазначив Василь Чепурний.

За його словами, джерела, з яких формується Стрижень у Ріпкинському районі, — замулені. Сама річка на своїх перших кілометрах перегороджена земляними насипами, захаращена деревами та різним сміттям. І чистити там ніхто не збирається.

Нормальний процес регуляції річки гальмує бюрократична роз’єднаність бюджетних питань (кошти, виділені на очищення річки, з міського фонду, а витоки Стрижня — в іншому районі області).

Громадська ініціатива «Оновлення країни» підтримує позицію екологічної громадськості Чернігова щодо широкого залучення спеціалістів до вирішення проблеми Стрижня і вимагає покарання винних у знищенні біосистеми річки. Головним же залишається вироблення механізму ефективного відновлення Стрижня.




Теги:В.Чепурний, Стрижень, Оновлення країни, екосистема, мертва риба


Читайте також



Коментарі (0)
avatar