реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

В Україні треба створити земельний банк, через який проводилися б всі операції з купівлі-продажу землі»

Зазначив Сергій Тігіпко під час відвідування Чернігівщини. Свій візит Сергій Леонідович розпочав із зустрічі з представниками чернігівської влади та журналістами. Того ж дня він здійснив візит до Бахмача.
«Потрібна державна установа, яка б контролювала операції купівлі-продажу землі. Я вважаю, нею міг би стати земельний банк», - сказав Тігіпко. Він висловив впевненість, що з часом Україна прийде до повноцінного ринку землі сільськогосподарського призначення з правом продажу. Політик вважає, що в цьому контексті надзвичайно важливим є встановлення обмеження площі сільськогосподарської землі, яку можна продавати в одні руки. За словами Тігіпка, такі рамки існують в багатьох країнах і їх слід запровадити і в Україні. «Ніде немає необмежених можливостей щодо права на землю, держава повинна захистити землю від монополії», - підкреслив він.
Крім того, Тігіпко висловився за необхідність створення державного реєстру землі, а також державного органу, який би володів інформацією про землю, а також міг на місці, оперативно видавати посвідчення, кому ця земля належить. Політик проінформував, що на сьогоднішній день в Київській області надзвичайно гостро постало питання подвійної власності - коли двоє осіб мають сертифікати на право власності на одну й ту саму ділянку землі. «Я вважаю, якщо така практика буде поширюватися, то скоро ці проблеми виникнуть по всій Україні», - сказав Тігіпко. Він також переконаний, що коли почати виправляти недоліки вже зараз, то за кілька років можна було б отримати цивілізовані земельні відносини. «Я вважаю, що з часом все це можна вирішити», - впевнений Тігіпко.
Відповідаючи на запитання журналістів, торкнувся Сергій Леонідович і методів політичної боротьби, зокрема «брудних» політичних технологій. На його думку це стало вже звичним для політичного ландшафту України, але це все рівно залишається для нього неприйнятним.
Спрогнозував він і можливий перебіг виборчої компанії.
«Що стосується можливості проведення третього туру, то я думаю, його не буде. Я вважаю, що такого нагнітання ситуації, як це було під час попередніх президентських виборів, вже не станеться», - сказав Тігіпко.
Крім того, за його словами, українське законодавство, яке на сьогоднішній день маємо, значно мінімізує шанси такого розвитку подій. Зокрема, політик упевнений, що зменшено вплив суддів на ситуацію, пов'язану з виборчим процесом. Також Тігіпко сумнівається в проведенні лише першого туру виборів, оскільки переконаний, що жоден із кандидатів не завершить перший тур з великим відривом від суперників. «Я вважаю, що все відбудеться спокійно», - додав він.
Окрім того відомий економіст відповідаючи на запитання «Сіверщини» спрогнозував курс валют.
- Гривня має достатній запас міцності. я вважаю, що при теперішніх можливостях долар до нового року може коштувати близько семи гривень. Цьому сприятимуть позитивні зміни в економіці зарубіжних країн та достатній валютний запас Нацбанку.
Олександр ЯСЕНЧУК



Теги:банк, Сергій Тігіпко, політикум


Читайте також



Коментарі (0)
avatar