реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

В Чернігові готуються до громадських слухань щодо майбутнього пам’ятників радянським діячам на центральній алеї міста

27 березня 2015 року обласному штабі національного спротиву відбулося засідання ініціативної групи з підготовки громадських слухань щодо майбутнього пам’ятників радянським діячам на центральній алеї міста - на так званій Алеї героїв.

Сергій Черняков, керівник Громадської ініціативи «Збережемо старий Чернігів», голова Чернігівської обласної організації Народного Руху України, наголосив на необхідності деполітизації центральної алеї міста. «Необхідно не просто демонтувати всі погруддя і передати їх до музею, але не треба ставити нових. Нехай ця алея стане, наприклад, алеєю фонтанів».

В’ячеслав Лебідь, депутат Чернігівської міської ради докладно ознайомив присутніх із процедурою та вимогами щодо проведення громадських слухань. Він наголосив, що цивілізоване, правове рішення цієї проблеми, яке так гостро постало після Євромайдану та початком війни Російської Федерації проти України, має стати зразком для нашої держави.

Співробітники Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко і Сергій Горобець дали характеристику комуністичним діячам, погруддя яких знаходяться на центральній алеї, як ворогів Української державності. Частина з них винна у масових репресіях проти цивільного населення і злочинів проти людяності. Рекомендація Українського інституту національної пам’яті: державна політика національної пам’яті, чинні нормативно-правові акти вищого рівня, позиція Президента та уряду однозначна: необхідно звільнитися від символів колишнього радянського тоталітаризму, на які спирається сучасний російський агресор.

Сергій Соломаха, заступник голови Чернігівської обласної організації Народного Руху України, також підкреслив, що кровопролиття на Донбасі та анексія путінською Росією Криму почалося саме з довготривалої інформаційної війни відновлення та збереження радянського минулого – комуністичного тоталітаризму.

Представники ВО «Свободи» і молодіжних організацій чітко вказали, що збереження символів комуністичного тоталітаризму – це робота «п’ятої колони», яка працює на ворога. Тож необхідно очистити наш старовинний край від ворожої символіки у правовий спосіб. Керівництво і депутати Чернігівської міської ради своїм ставлення до цієї проблеми і здатності її вирішити покажуть: вони за Українську державу чи проти неї.

Олександр Майшев,
член Національної спілки журналістів України





Коментарі (0)
avatar