реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

В'ятрович: Робити Україну успішною – це наш національний проект, в уряді не потрібні «варяги»

Іноземців не варто призначати на посади в український уряд, більш доцільно призначати їх в якості радників.
Таку думку в ефірі програми «Вечір з Миколою Княжицьким» на Еспресо.TV висловив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, коментуючи ініціативу президента Порошенка віддавати певні посади в уряді іноземцям.
«Я думаю, що робити Україну успішною державою – це національний проект в першу чергу українців і це наша національна амбіція має бути. Думаю, що більш слушно було б тих іноземців, які хочуть допомогти нам в цьому процесі якось оформляти у якості радників, а головними виконавцями реформ мали б бути українці.
Можливо, взявши за приклад грузинський приклад, це могли би бути українці, які мають фахову закордонну освіту, насправді – це дуже багато чого дає, тому що рівень західної освіти набагато вищий і нам потрібні люди, які бачили світ, інші держави і можуть підтягувати Україну до цих моделей. Але це мають бути таки українці, тому що це мають бути люди, які розуміють менталітет цього народу, це повинні бути ті люди, які розуміють його сильні і слабкі сторони», – сказав В'ятрович.
Він також відзначив, що причина поразки Януковича в тому, що його команда була неспроможна мислити «по-українськи».
«Між іншим, через це програв Янукович і його команда. Його команда фактично складалася з тих людей, які мислили по-російськи, мова йде не про мову, а про розуміння України як такої, вони бачили її як осколок Росії. Через це вони намагалися запроваджувати цілком російський сценарій. 16 січня [2014 року] – це цілком російський сценарій, це видно було навіть по змісту цих законів, які практично були переписані з російських – через це вони програли. Вони не розуміли ключової різниці між українцями і росіянами. Якщо росіяни є більш законослухняні і їм справді потрібен великий цар, який буде нами керувати, то це абсолютно не працює. Українці надто волелюбні, аж до анархії.
Якщо хочеш досягнути успіху з українцем, то треба ставити не на слухняність, а на самовираження. Я думаю, що іноземці не завжди відчувають цей менталітет. Надто багато часу треба провести тут, надто багато треба пережити. Я думаю, що українці краще розуміють цей народ і зможуть набагато краще працювати і докластися до того, щоб зробити цю державу кращою. Я переконаний, що потенціал нашого народу дуже великий і не треба шукати нам «варягів», – сказав В'ятрович.

Еспресо TB





Коментарі (1)
avatar
1
Досить, наробили, одні проекти, але немає ніякого толку. Лише балачки! Два десятки мудрили, і що на виході? - ПШИК! Нехай працюють, а там побачимо, хто є "ху"!
avatar