реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

У Чернігові в день капітуляції Німеччини вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

8 травня 2011 року у Чернігові біля меморіалу «Жертвам фашизму» Чернігівська обласна організація Української народної партії вшанувала пам’ять жертв Другої світової війни.Настоятель Кафедрального собору Святої великомучениці Катерини Української православної церкви Київського Патріархату отець Євген Орда здійснив поминальне богослужіння за загиблими захисниками Вітчизни та жертвами війни.
Голова Чернігівської міської організації УНП Сергій Черняков підкреслив, що у Другій світовій війні воювали дві тоталітарні держави – нацистська Німеччина з союзниками і комуністичний СРСР. Від коричневої чуми нацизму світ врятували саме український та інші народи всупереч бездарному і антинародному керівництву Сталіна та його кліки.
Він наголосив, що УНП категорично засуджує на День Перемоги використання червоного прапора – це цинічне приниження пам’яті жертв комуністичного тоталітаризму.
Заступник голови Чернігівської обласної організації УНП Сергій Соломаха нагадав, що меморіал «Жертвам фашизму» створено на місці, де у 1941 і 1943 роках були поховані бійці Червоної Армії, які вели бої в районі Подусівки з німецькими військами під час оборони Чернігова і потрапили в полон, а також мирні жителі - жертви окупаційної влади. Восени 1943 року судово-медична експертна комісія на узліссі, на Південь від Подусівського хутора, виявила і дослідила 11 могил, в яких поховано близько 15 тисяч громадян, розстріляних та замордованих окупантами. А 8 травня 1975 року тут відкрито меморіал.
С. Соломаха заявив, що його батько – фронтовик, який пройшов з боями від Чернігова до Берліна, вважав 9 травня не святом перемоги, а святом закінчення війни. І так вважало багато тих, хто із зброєю в руках розгромив нацистського ворога.
Поетеса Надія Галковська привернула увагу до такого знаменного збігу дат, що 66-та річниця капітуляції Німеччини співпала з міжнародним святом – Днем матері. У травні, коли природа Мати виряджає свою доню Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері. Галковська наголосила: «Ми з вдячністю згадуємо всіх матерів, які захищали й оберігали своїх дітей у ті страшні часи лихоліття, вшановуємо пам’ять всіх загиблих від рук окупантів».
Делегація УНП поклала вінок і квіти до стели та могил біля Меморіалу «Жертвам фашизму» та вшанувала пам’ять захисників і жертв війни хвилиною мовчання.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП









Коментарі (4)
avatar
1
Какое лицемерие. День окончания войны - это и есть Праздник для всего народа, вынесшего все тяготы, лишения, издевательства. Это не просто день окончания войны, где повоевали ради своего удовольствия и разошлись. Это День Победы над врагом, который ворвался в мирную жизнь, бомбил города, сжигал села и деревни, уничтожал просто так мирных жителей, освобождал, так сказать, пространство для арийской нации. Даже при том ужасном сталинском режиме люди поднялись на борьбу с общим врагом. И не старайтесь умалять значения той Победы, хотя бы ради тех , кто навсегда остался на полях сражений.
avatar
2
Я так не думаю!
Для сталіних, гітлерів і їм подібним головне "побєда" і їх велич, будь-якою ціною, а для людей - головне їх життя, життя їх близьких і особиста воля, які мають шанс з"явитися тільки коли закінчиться узаконене насильство над здоровим злуздом і людяністю, тобто ВІЙНА.
avatar
3
Может они и были больны манией величия, не спорю, Но гитлеровцы пришли на нашу землю и пытались огнем и мечом выжечь нашу жизнь, наших людей. И в данном конкретном случае Победа была нужна НАМ ВСЕМ для того, что б как вы утверждаете уничтожить узаконеное насилие.
avatar
4
Я так не думаю!
Прославлення перемог, особливо через 66 років, спонукає і розбещує декого до нових, звісно ж, переможних війн.
Війна - найбрудніше, що вигадало людство.
Справжні фронтовики по-христіанськи мовчали про свої брудні (по суті) "подвиги" у вигляді вбивств собі подібних і не ходили колонами.
А прославляти тих хто розв"язав війну, а сталіністи одні з цих злочинців, - злочин перед майбутніми поколіннями, які можуть через це стати жертвами чергових маніяків власної величі і великих перемог.
avatar