реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Справу про загибель В'ячеслава Чорновола розслідуватимуть як "замах на державного діяча"

24 грудня 2014 року, у день народження В'ячеслава Чорновола Народний Рух України пікетував будівлю Генпрокуратури з вимогами відновити і довести до кінця розслідування резонансних вбивств Чорновола, Гонгадзе, а також назвати імена всіх винних у побитті студентів і розстрілі "Небесної сотні" взимку 2014 року.

У Генеральній прокуратурі погодилися із вимогами представників Народного Руху перекваліфікувати справу про розслідування загибелі В'ячеслава Чорновола як "замах на державного діяча" і передати розслідування цієї справи із МВС до Генпрокуратури. Про це у коментарі журналістам повідомив син колишнього лідера Народного руху Тарас Чорновол після спілкування із представниками Генпрокуратури, передає кореспондент УНН.
"Ми проговорювали кілька речей. Основний пункт - це розслідування справи В.Чорновола. Друге - це можливості громадського контролю і участі громадських організацій у справі Георгія Гонґадзе і Небесної сотні... У нас є домовленість про механізм, який треба включити, щоб справа була повернена із МВС до Генпрокуратури", - зазначив він.

Т.Чорновіл уточнив, що йому як потерпілій строні справи необхідно подати заяви із безпосереднім клопотанням до Генпрокуратури, щоб цей орган взяв цю справу під свій контроль і створив слідчо-оперативну групу, в тому числі із залученням СБУ.
"Вони (представники ГПУ - ред.) не заперечують, що така група може бути створена. Пропонують, щоб уже зараз в тому вигляді, в якому вже працює слідчий міліції плюс міська прокуратура з вивчення цієї справи, щоб вони ще трішки допрацювали... І в подальшому заперечень жодних щодо того, що Генпрокуратура буде вести цю справу у них немає", - розповів Т.Чорновіл.

Він вважає, що шанси на повернення даної справи до Генпрокуратури є досить високими.
Перед розмовою із представниками ГПУ Т.Чорновіл також зазначив, що одна з вимог до силовиків - це перекваліфікація справи його батька як "замах на державного діяча". За його словами, у представників Генпрокуратури щодо цього також не було заперечень.





Коментарі (0)
avatar