реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Сарана Валерій – кандидат в народні депутати України за списком Союзу патріотичних сил «Наша Україна».

Ще від часів боротьби за незалежність України Ви були лідером Чернігівського Руху. Ви випробуваний патріот. В часи відступу державної політики від національних витоків саме Валерій Юрієвич Сарана був зберігачем національної пам'яті, бо працював директором філії музею «Меморіальний комплекс пам'яті Героїв Крут».

- Хто Ви сьогодні?

- З огляду на свій вік я вже пенсіонер. Але пенсіонер з активною життєвою позицією. Я беру участь в громадському і політичному житті області і країни. Член найстарішої патріотичної політичної партії, активно співпрацюю с товариством «Просвіта». Все, що відбувається нині в державі мене дуже хвилює і я надзвичайно вболіваю за її майбутнє.

- Ви йдете в народні депутати від Союзу патріотичних сил «Наша Україна». Сьогодні Ви і Ваша політична сила –Українська народна партія знову з Ющенком. Але ж так багато його «Любих друзів» відвернулась від нього.

- Я ніколи не був членом комуністичної партії, не міняв партійні квитки, не змінював переконань. Ідеологічні засади моєї партії, мої особисті і партії «Наша Україна» однакові. Я переконаний, що члени команди, які йдуть під прапором Союзу патріотичних сил «Наша Україна» ніколи не стануть «тушками». Всі, хто міг ними стати відійшли і слава Богу. Ми не ідеальні, але ми – українці і ми – патріоти. Не дивлячись на допущені Ющенком помилки, перш за все кадрові, він був і залишається носієм національної ідеї, якій я присвятив своє життя...
Тому я з ним.

-Що Ви думаєте про політику, яку проводить нинішня влада? Ваше життя і життя Ваших близьких «покращилось вже сьогодні»?

- Партія регіонів на кожному кроці твердить про те, що «руїну подолано, стабільності досягнуто». Гірко це чути. Саме зараз почалась руйнація національних цінностей, знищення мови корінного етносу, здобутків покращення добробуту, що відбулися за демократичної влади. Давайте згадаємо: за Ющенка відбулося зростання пенсій у 5 разів - щорічно на 100%. При Януковичу, в рік - на 10-12%. При Ющенкові мінімальна заробітна плата за 5 років зросла у 5 разів, на 50% щорічно, при нинішній владі - на 22% кожного року. Тому я думаю, суттєво і стабільно покращується життя лише в представників партії регіонів і олігархів.

-«Ми створили українську державу, тепер нам залишилося створити українську націю» - так говорить Віктор Ющенко. Чи можливо це зробити за нинішньої влади і чи має це значення для росту добробуту кожного з нас?

В економіці повинен переважати принцип національного інтересу. Українська нація буде повноцінною тільки тоді, коли наші громадяни не будуть заробітчанами за кордоном, а будуть працювати на національну економіку, на національний інтерес. А це можливо тільки за патріотичної національної влади, яка зокрема передбачає формування національного середнього класу.

- Які європейські цінності ми почали і продовжуємо втрачати за нинішньої влади?

- Свобода слова, свобода зібрань, відкрита держава, засудження тоталітарного минулого, демократія, а не авторитаризм. Це було за президентства Ющенка. Сьогодні ми почали це втрачати. Мене не полишає відчуття, що за нинішньої влади існує реальна загроза втрати української державності. Тому завдання кожного патріота – державника добиватися заміни існуючої влади.

Ваше кредо. В. Ю.?

- « Завжди тримай порох сухим». Думаю, що сьогодні для мене і моїх побратимів - рухівців, а їх колишніх не буває, це кредо, чи можливо,заклик є дуже актуальним.
Бо як сказав Тарас Шевченко: «Борітеся - поборете, вам Бог помагає!».

Чернігівська прес-служба "Нашої України"





Коментарі (2)
avatar
1
Типовий пристосуванець, яких повно в цій псевдопатріотичній шаражці. Без посади та кабінету він не може існувати.
avatar
2
Без сумніву, в Українській народній партії збрано достатньо патріотичних особистостей. І пан Валерій правий. Разом з тим думка його про те, що так само відбувається і з Нашою Україною є помилкова і далекою від реалій. Адже відомо як та політична сила була сформована на місцях зразу ж після сходження на престол пана Ющенка як Президента. Власне туди було зігнано всіх чиновників райадміністрацій, обласних структур, вчителів, лікарів тощо. І так трималися ці "патріоти" аж до виборів до місцевих рад. Доречі треба нагадати, що більшість з них ще й були жорсткими опонентами тієї ж УНП у кращі для неї часи Помаранчевої революції. "Наша Україна" власне і сформувалася у "пониззі" з "тушок", бо партія постала у лічені тижні.Але сьогодні мова не про цю хроніку бездарного падіння авторитета В.Ющенка. Сьогодні зайвий раз , здається, нема потреби заради останньої надії у якості рятівної піар-ходи підставляти під удар таких авторитетних особистостей як пан Валерій Сарана. Бо це дійсно віддана національній українській революції людина. І досвід пана Валерія згодиться ще прийдешнім поколінням, коли прийде час, молодих національно-свідомих українців. Тому пораджу просто як колезі та старшому другові не витрачати марно сили на чергову краплину обнадійливого сподівання на недолуге рішення ходи до парламенту у форматі, що придумав Ющенко. Та й про перспективу "тушок", якими за словами пана Валерія "члени команди "Нашої України" ніколи не стануть, " краще не розпочинати дискусію.Варто лише пройтися по заявленому списку, згадати позиції тих, хто вже був у кріслах обранців, з приводу голосувань впродовж каденції після президентських виборів. Ото якби ми побачили перелік людей свіжих, молодих, з рівня районів та областей-тоді ще б пак. А так-знаємо, якими принциповими вже були ці гвардійці. А Валерію Юрійовичу-великий уклін за звитяжну працю впродовж років на теренах нашого краю за утвердження українського!
avatar