реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Росія засвідчила, що використовує українське керівництво як виконавців плану побудови "русского мира"

Кремль прямо оголосив про свої плани гуманітарної експансії в Україні.
Про це заявив лідер партії «Наша Україна» Віктор Ющенко у відповідь на заяви прем'єр-міністра Росії Дмітрія Медведєва та інших чиновників під час засідання Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників, що проживають за кордоном, та гуманітарної співпраці (Россотруднічество).


Відповідно до настанов прем’єра, Росія повинна займати "наступальну позицію" у поширенні російської мови у світі, приділити особливу увагу діяльності центрів, ключових для російських інтересів у країнах СНД, сприяти інтеграційним процесам на теренах СНД та посилити діяльність в Україні. Європейські стандарти названі при цьому «незрозумілими для багатьох українців, і такими, що викликають протидію всередині суспільства».
У зв’язку із цими заявами очевидною стала роль, яку виконує в контексті російських планів нинішнє українське керівництво.
«Відкрито оприлюднивши свої плани, російська влада, фактично, викрила своїх спільників в Україні. Якщо досі проросійські сили намагалися надати шляхетності своїм діям посиланнями на Європейську хартію регіональних мов, розмовами про права людини, демократію та рівність, то після зізнання Дмітрія Медведєва зафіксовано: нинішня українська влада – не самостійний гравець, а виконавець однієї з другорядних ролей у крупній Кремлівській грі з розбудови «русского мира», - заявив Віктор Ющенко.
Українське керівництво лише виконує сценарій, написаний за межами України, серед пунктів якого – закон «Про засади державної мовної політики», інтеграція в пострадянські економічні об’єднання, узгодження підходів до історії, гальмування реалізації європейського курсу України та підміна його російсько-українською співдружністю, яка, за словами одного з українських чиновників, «має стати нашою спільною відповіддю на цивілізаційні виклики третього тисячоліття».

«Маски скинуто, в тому числі й з українських учасників вистави. Відсутність реакції з боку українського керівництва на агресивну риторику з Москви свідчить про мовчазну згоду з оголошеним планом дій», - констатував Віктор Ющенко.

«Наша Україна» наголошує, що Україна є культурно та історично європейською країною. Цивілізаційний вибір уже зроблено, проте захистити європейський вектор розвитку України може лише патріотична і непідконтрольна зовнішнім впливам політична сила.
«Наша Україна» закликає всі політичні сили, які називають себе проукраїнськими та непідконтрольними Росії висловити публічний протест заявам російських посадовців, що мають ознаки грубого втручання у внутрішні справи суверенної держави Україна.


Прес-служба «Нашої України»





Коментарі (0)
avatar