реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Продукцію ПАТ «ЧеЗаРа» планують включити до державного оборонного замовлення

15 травня на виконання доручення Президента України відбулася перевірка готовності чернігівських підприємств оборонної промисловості до співпраці з Державним концерном «Укроборонпром».

Зокрема, відповідальний від Адміністрації Президента за Чернігівську область, керівник Державного управління справами Сергій Березенко, Генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов, а також Перший заступник Секретаря РНБО України Олег Гладковський ознайомилися з потужностями ПАТ «ЧеЗаРа».

Їх супроводжували голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв та Чернігівський міський голова Олександр Соколов.
ПАТ «ЧеЗаРа» самостійно розробило та виготовляє сучасні системи управління вогнем «Трек-М» і «Тандем-2», панорамний прилад «Панорама-2П». Проте зараз підприємство не має державного оборонного замовлення, лише обіцянки отримати його у кінці місяця через Житомирський або Київський бронетанковий завод.

За словами генерального директора Анатолія Свириденка, підприємство має значний потенціал по виготовленню продукції спецпризначення та апаратури зв’язку, яка може використовуватись для потреб оборони країни. Тому залучення до державного оборонного замовлення дозволить зберегти його унікальний статус та забезпечити стабільну виробничу діяльність.

Нині на заводі працює 1100 людей. Гостро стоїть проблема таких робітничих професій, як токар, фрезерувальник, інженер-конструктор.

— Підприємству потрібна модернізація та додаткові робочі руки. Якість продукції сьогодні забезпечується кваліфікацією наших робітників, а хочеться виготовляти продукцію якісну, з високою продуктивністю праці, але з меншою собівартістю, - каже генеральний директор.

Як підкреслив відповідальний від Адміністрації Президента за Чернігівську область, керівник Державного управління справами Сергій Березенко, сьогодні основне завдання – домовитися таким чином, щоб ПАТ «ЧеЗаРа» отримала державне оборонне замовлення. А це, у свою чергу, має призвести до збільшення робочих місць та зростання рівня заробітної плати. Тому зараз необхідно швидко та якісно зібрати інформацію та узагальнити усі проблемні питання.

— На жаль, в країні війна і ми виходимо з тих реалій, які маємо. Держава вперше опинилася в таких умовах, коли імпортозаміщення є пріоритетом номер один. Зараз ми намагаємося заміщати імпортну продукцію з сусідньої держави Росії, з якої до того десятки років кооперувалися, - зазначив він.
Сьогодні Укроборонпром входить до першої десятки у світі з експорту продукції оборонного комплексу. Президентом поставлено завдання увійти до п’ятірки.

— А це означає, що має бути більше замовлень, новий розвиток підприємств. Наша мета – вийти на той рівень імпортозаміщення, коли не треба бути залежати від російських деталей. Лише тоді ми зможемо реалізовувати готову продукцію, яка має попит на ринку.
ПАТ «ЧеЗаРа» - унікальне за своїм напрямком підприємство, яке ми маємо зберегти та дати йому друге дихання, - зауважив Сергій Березенко.

Прес-служба облдержадміністрації



Теги:Сергій Березенко, ДУС, ЧеЗаРа, оборона України, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar