реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

На святкування Рамадану у Москві зібралося майже стільки людей, як православних на Пасху

Десятки тисяч мусульман зібралися на святкування дня закінчення посту священного місяця Рамадан (по-татарськи це свято називається Ураза-Байрам, а по-арабськи - Ід-аль-Фітр) в Москві 30 серпня. У столиці основні урочистості проходять в московській Соборній мечеті біля станції метро "Проспект Миру".
Вперше урочистий намаз відбувається в культурно-виставковому центрі "Сокольники", який може вмістити до восьми тисяч людей одночасно. За словами муфтія Москви і Центрального регіону Росії Альбіра Крганова, якого цитує РІА "Новости", такі заходи пов'язані з бажанням самих правовірних і міської влади максимально розвантажити мечеті - у столиці їх всього чотири.

Незважаючи на вжиті заходи, на "Проспекті Миру" люди знову моляться на усіх прилеглих вулицях. Рік тому моляться в Москві мусульман зібралося 50 тисяч, а в цьому році, за даними "Ехо Москви", їх число досягло 90 тисяч, а за даними "Правди.Ру" - майже 100 тисяч. За офіційними даними ГУВС Москви, православні богослужіння в сотнях православних храмів Москви відвідує в цілому трохи більше 100 тисяч москвичів.
Портал- Кредо. ру

Коментар "Сіверщини". І після цього їх патріарх Кіріл Ґундяєв їздить нас учити православію?!





Коментарі (0)
avatar