реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На Чернігівщині за сприяння Фонду Конрада Аденауера обговорили Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС

2 квітня приміщенні Чернігівської обласної ради відбувся круглий стіл на тему: «Асоціація на старті: як підготуватися до нових взаємин з ЄС?», організований Представництвом Фонда Конрада Аденауера в Україні, який діє під патронатом партії ХДС Ангели Меркель, та Інститутом Євро-Атлантичного співробітництва.

У заході взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, екс-міністр закордонних справ України, народний депутат України, директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Борис Тарасюк, експерти з міжнародних відносин, права та економіки, підприємці, представники громадськості та ЗМІ, зокрема голова та заступник голови обласної організації НРУ Сергій Черняков та Сергій Соломаха.

В роботі круглого столу взяли участь науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександр Сушко, політичний експерт цього інституту Володимир Горбач та інші експерт з європейської інтеграції. У своїх виступах науковці зазначали, що рівень загроз для виконання Угоди дещо збільшився через військову агресію РФ. Тому зараз окрім приведення законодавства у відповідність до європейських стандартів, необхідні більш термінові перетворення в державі та суспільстві, зокрема і створення партійної системи в державі.
Борис Тарасюк вважає, що Україна повинна запозичити саме німецьку модель партійного устрої коли політичні партії фінансують не олігархи, а держава та членські внески.

Експерти відзначили, що відповідальність на процес імплементації Угоди про асоціацію лежить і на громадянському суспільстві. Оскільки саме представники громадянського суспільства у листопаді 2013 року очолили боротьбу за приєднання України до європейської спільноти.

Друга частина круглого столу була присвячена обговоренню впровадження зони вільної торгівлі з ЄС. Експерти розповіли про конкретні кроки, які потрібно зробити місцевим підприємствам для їх ефективного вступу до зони вільної торгівлі та шляхи оптимізації процесу євроінтеграції.

Наступного дня круглий стіл на тему: «Асоціація на старті: як підготуватися до нових взаємин з ЄС?», організований Представництвом Фонда Конрада Аденауера в Україні та Інститутом Євро-Атлантичного співробітництва продовжився у приміщенні Ніжинської міської ради.

Прес-служба Чернігівської обласної організації НРУ














Коментарі (0)
avatar