реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Місцеві вибори-2010: «фотоляп» у законі або навіщо кандидатам в депутати сільських рад cтільки фотокарток ?

Чи замислювалися автори нового закону про місцеві вибори над раціональністю витрат коштів з кишені звичайних людей на виборах ?Мабуть, ні! Якщо законом про місцеві вибори передбачено надання при реєстрації у територіальних виборчих комісіях геть усім: від депутата сільської ради до осіб включених у партійні списки фотографій за розміром 4х6 сантиметрів у і 9х12 сантиметрів та у кількості відповідно 4 і 2 штуки.
В той же час згідно частини шостої статті 49 цього ж Закону інформаційні плакати кандидатів у депутати сільських, селищних, міських (міст районного значення) не виготовляються. А згідно частини третьої статті 49 цього ж Закону фотографій кандидатів в інформаційних плакатах місцевих організацій партій взагалі не передбачено.
Отже, навіщо авторам закону вимагають по 2 штуки фотографій кандидатів 9х12 см, що використовуються лише для виготовлення інформаційних плакатів, від кандидатів у депутати сільських, селищних, міських (міст районного значення) та місцевих організацій партій ?
Це ж витрати у мільйони гривень?
До речі, в усіх попередніх редакціях закону про місцеві вибори питання щодо розміру і кількості фотографій кандидатів вирішували самостійно відповідні територіальні комісії.
Найбільше від такого «фотоляпу» авторів нового закону про місцеві вибори виграють власники фотосалонів і закордонні виробники фотоматеріалів.
Тож пропоную внести такі зміни до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», а саме:

1. Пункт 8 частини першої статті 37 Закону викласти в такій редакції:
«8) фотографії осіб, включених до виборчого списку кандидатів у депутати місцевої організації партії, за розміром 4х6 сантиметрів у кількості 4 штук.»

2. Пункт 7 частини першої статті 38 Закону викласти в такій редакції:
«8) фотографій кандидата в депутати за розміром за розміром 4х6 сантиметрів у кількості 4 штуки та додатково розміром 9х12 сантиметрів у кількості 2 штук, крім кандидата в депутати сільської, селищної, міської (міст районного значення) ради.»

Сергій Соломаха





Коментарі (1)
avatar
1
логично.
avatar