реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Ірина Ральченко: "Хочемо перетворити територію навколо музею у творчий простір"

У рамках спеціального проекту «Академія культури і освіти», що проходить за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, Goethe-Institut Ukraine, зорганізовано низку «Розмов за круглим столом» у п’яти українських містах - Рівному, Запоріжжі, Одесі, Чернігові, Вінниці.

З кожного міста запрошені два представники Управлінь культури та два представники місцевих громадських організацій, котрі разом із представниками з інших міст зможуть обговорити важливі для міської культурної роботи проблеми і завдання.

Стипендіатом цього проекту є і директор Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана Ірина Ральченко, яка цими днями на запрошення Федерального центру політичної освіти ФРН візьме участь у воркшопі «Розвиток міст, участь та менеджмент облаштування міських кварталів», який проходив у Берліні з 8 по 12 листопада.

Пропонуємо вам міні-інтерв'ю Ірини Ральченко для проекту «Академія культури і освіти», в якому вона розповіла про свої плани, пов'язані з роботою нашого музею:

“Не всі пам’ятники нашого міста знаходяться у доброму стані. Це також стосується ділянок, які оточують наш музей. Замість того, щоб чекати допомоги від влади, ми самі хочемо перетворити наших 400 м2 на художній простір. В цьому сенсі інклюзія є актуальною. Ми хочемо зробити наш музей доступним для слабозорих людей, застосовуючи шрифт Брайля.

Я мрію про створення мініатюр відомих будівель Чернігова, які б розташувалися у внутрішньому музейному дворику і були б доступними для людей, які пересуваються в інвалідних візках. Ми співпрацюємо зі спеціалістами, які можуть виготовити ці репліки з дерева.

Також ми шукаємо спонсорів для реалізації цього проекту. Моя робота легша ніж в урядовців, пов'язаних з культурою. Я можу реалізовувати свої ідеї за допомогою моїх співробітників. Я насолоджуюсь цією свободою, виконуючи мою роботу.” Музейний простір

Довідка "Сіверщини".
Оскільки основна площа Чернігівського художнього музею імені Г.Галагана віддана ще за Кучми приватній галереї п. Б.Дєдова за символічну оренду, то музей практично не діє, обмежуючись організацією виставок. Тоді як основною роботою музею є експозиційна діяльність.



Теги:Музейний простір, Чернігівський художній музей, Ірина Ральченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar