реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«Донбас порожняк не жене», або про Ціну людського життя, яке перетворилось у політику

Минулого тижня в Чернігові відбулась 8-ма звітно-виборча конференція Чернігівської обласної організації ВГО (всеукраїнська громадська організація) «Союз Чорнобиль України». Голова обласного осередку Анатолій Лігун виступив зі звітом за п’ять попередніх років діяльності організації, після чого були обрані її керівні органи на наступне п’ятиріччя.

Не є таємницею, що сьогодні чорнобильські програми не реалізовані як слід. Можливістю щорічного оздоровлення, наприклад, можуть скористатися не усі бажаючі особи, які мають статус «чорнобильця». Багато пільг та різних компенсаційних виплат «заморожені». А ті, що діють — мізерні до неможливості. Наприклад, так звані виплати мешканцям, які проживають у зонах, що підпадають під відповідну категорію забрудненості, сьогодні складають від 1,50 до 3,50 гривень в залежності від категорії. Ще в 1996 році Кабмін прийняв постанову, згідно з якою всі нарахування проводилися виходячи з суми 19 грн 90 копійок. Це своєрідна мінімальна розрахункова одиниця. Постанова діє донині. А чорнобильці вимагають робити розрахунки компенсацій, узявши за основу розмір прожиткового мінімуму.

Про жорстку критику помаранчевої влади головою Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Юрія Андрєєва та про його палку симпатію до Партії Регіонів, сподівань на покращення життєвих умов для чорнобильців — у газеті «Сіверщина» від 25 березня.




Теги:звітно-виборча, організації, союз, Чернігівської, обласної, Всеукраїнська, громадська, конференція, Організація, ВГО


Читайте також



Коментарі (0)
avatar