реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чи може винести Менська міська виборча комісія попередження за порушення закону місцевій БПП?

Законом України «Про місцеві вибори» (ч. 3 ст. 4) встановлено, що представництво осіб однієї статі у виборчих списках кандидатів у депутати місцевих рад у багатомандатних виборчих округах має становити не менше 30 відсотків загальної кількості кандидатів у виборчому списку.
Однак, цю вимогу закону деякі партії ігнорують, бо з таким порушенням закону ЦВК вважає, що реєструвати партійний виборчий список можна.

Так було на місцевих виборах у жовтні 2015 року, продовжується це і на виборах об’єднаних громад
Наприклад, на виборах Менської міської ради 30 квітня 2017 року з 8 партійних списків, розміщених на сайті ЦВК, тільки місцева організація партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ" не дотрималася цієї норми, з 35 кандидатів у партійному списку тільки 10 жінок або 28,57 відсотки.
Однак, Менська міська виборча комісія чомусь ніяк не зреагувала на це порушення виборчого законодавства.
До речі, в цій комісії голова є представником «Народного фронту», заступник голови – «Опоблоку», секретар - "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ".
Цікаво, що у Менській районній виборчій комісії, яка сформувала міську виборчу комісію, голова є представником «Опоблоку», заступник голови – "БЛОКу ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ", секретар - «Народного фронту».

Тож варто нагадати представникам партії влади в Менській міській виборчій комісії, що відповідно ч. 7 ст. 47 Закону України «Про місцеві вибори» у разі порушення місцевою організацією партії - суб’єктом виборчого процесу, кандидатом вимог цього Закону територіальна виборча комісія може оголосити відповідній місцевій організації партії - суб’єкту виборчого процесу попередження. Інформація про оголошення попередження оприлюднюється відповідною виборчою комісією в загальнодержавних або місцевих засобах масової інформації.

Немає сумніву, що Закон працює тільки тоді, коли його виконують, в першу чергу, представники влади, а не тільки опозиція і пересічні громадяни.

Сергій Соломаха









Коментарі (0)
avatar