реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівська делегація УНП підтримала програму та кандидатів українських правих і вимагала криміналу для мовних розкольників України. Фото

31 липня в Києві на XIII позачерговому з’їзді Української народної партії, який у відбувся в Міжнародному центрі культури та мистецтв, 285 делегатів від усіх обласних організацій УНП проголосували за об’єднання з партією «Наша Україна» та Конгресом українських націоналістів.
Делегати проголосували за висунення 49 кандидатів у народні депутати по одномандатних виборчих округах та 105 – у списку.
Для чернігівської обласної делегації УНП ці рішення були очікуваними, бо її представники взяли участь у формуванні програми і списку кандидатів на парламентські перегони.



Чернігівці від свого лідера Юрія Костенка почули підтвердження власної думки: «Головною відмінністю нашого об’єднання – Української народної партії, Нашої України та КУНу – є його українськість. Адже всі, хто є у списку, роблять українську справу на яких би посадах вони не перебували».
Політик окреслив актуальні зовнішні та внутрішні загрози для України та озвучив головні пріоритети об’єднання: «Україна, її суверенітет, єдина державна українська мова, національні інтереси у всіх сферах».

Юрій Юрій Костенко вважає, що цей з’їзд є доленосним як І-й з’їзд Руху в політехніці у вересні 1989 року, який об’єднав націонал-демократів і визначив долю України на роки.
Ситуацію в світі і в Україні, як вважає голова УНП, визначає тяжка економічна криза, яка наростає. Уряди провідних країн світу не знають як її зупинити. У той же час партія влади рапортує про подолання кризи. І це при тому, що Україна все більше занурюється в боргову яму, бо економіка виключно олігархічна. Більше 86% доходів бюджету формує великий капітал, у країні масове безробіття, особливо на селі. Захід через складні власні проблеми байдуже спостерігає на наміри Росії поділити Україну.
Все це може закінчитися трагічно.


Делегати з Чернігівщини вже на об’єднавчому з’їзді «Нашої України» затвердили політичну програму партії. Базовими принципами якої є сім пріоритетів: цілісна нація, єдина державна мова; демократична правова держава; розвинене громадянське суспільство; європейський вибір, євроатлантична безпека; єдина українська помісна церква; конкурента економіка; національний виробник; потужний середній клас; подолання корупції; соціальний захист громадян.

На пропозицію голови Чернігівської обласної організації УНП Володимира Ступака об’єднавчий з’їзд партії «Наша Україна» ухвалив заяву, де Українська народна партія, «Наша Україна», КУН вимагає від Президента України: «Зупинити розкол країни та ветувати незаконне рішення парламенту щодо закону про мови».
Делегати з’їзду також підтримали вимогу до СБУ та Генеральної прокуратури «порушити кримінальну справу проти заступника голови Верховної Ради України Адама Мартинюка за шахрайство під час організації процесу голосування 3 липня цього року та проти голови Верховної Ради Володимира Литвина за співучасть у діях, що провокують політичну нестабільність і можуть призвести до втрати незалежності країни».
УНП, «Наша Україна», КУН переконані: «Сьогодні тільки активний ненасильницький громадський спротив може зупинити руйнування основ української державності».

Інформацію про кандидатів в депутати Верховної Ради України буде оприлюднено після оформлення рішень з’їздів для реєстрації в ЦВК.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП


ЗАЯВА об’єднання правих «Наша Україна» з приводу підписання мовного закону


Ми, представники Української народної партії, «Нашої України», Конгресу українських націоналістів, обурені безпринципною позицією голови Верховної Ради Володимира Литвина, який сьогодні фактично долучився до злочинного шахрайства у стінах парламенту названого голосуванням за проект закону про засади мовної політики.
Хочемо нагадати, що голосування відбулося з порушенням усіх можливих норм регламенту, законів та Конституції України і голова Верховної Ради мав усі підстави відмовитися від підписання законопроекту. Адже згідно офіційної стенограми закон навіть не було прийнято: і у першому, і у другому читанні законопроект голосувався з грубими порушеннями, таблиця для другого читання депутатам не надавалась, законопроект не погоджувався комітетом.
УНП, «Наша Україна», КУН закликаємо:
Президента України – зупинити розкол країни та ветувати незаконне рішення парламенту.
Службу безпеки України, Генеральну прокуратуру - порушити кримінальну справу проти заступника голови Верховної Ради України Адама Мартинюка за шахрайство під час організації процесу голосування 4 липня цього року та проти голови Верховної Ради Володимира Литвина за співучасть у діях, що провокують політичну нестабільність і можуть призвести до втрати незалежності країни.
Ми переконані – сьогодні тільки активний ненасильницький громадський спротив може зупинити руйнування основ української державності.

Українська народна партія
«Наша Україна»
Конгрес українських націоналістів


31 липня 2012 р., Київ, об’єднавчий з’їзд «Нашої України».
Українська народна партія
«Наша Україна»
Конгрес українських націоналістів


31 липня 2012 р., Київ, об’єднавчий з’їзд «Нашої України».




























Коментарі (1)
avatar
1
Президія з'їзду УНП щось не дуже вражає.
avatar