реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Знову забруднення річки Остер

На порядку денному Комісії з питань моніторингу довкілля Чернігівської області, за головування першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича,— знову стан річки Остер. Про це повідомив сайт Чернігівської ОДА.

Вчергове перевірити якість води фахівці взялися після розміщеного у мережі Інтернет відео, де видно неприродний колір річки.

— На жаль, ні районні державні адміністрації, ні органи місцевого самоврядування, ні територіальні підрозділи центральних органів влади не повідомили про ситуацію, що виникла на річці Остер. Хоч мали б першими відреагувати на це.

Інформацію від Деснянського басейнового управління водних ресурсів Департамент екології та природних ресурсів отримав о 13:30 24 січня 2017 року. І що ж зробив депаратмент, очолюваний фактичною дружиною Сахневича? Вирішив (читай нижче) перекласти всю відповідальність на якихось громадських інсепкторів?

І влітку, і сьогодні контролюючі органи не підтвердили факт скиду недоочищених стоків, — зазначив Леонід Сахневич. Певно, знову були дощові стоки з полів, як влітку стверджував головний державний еколлогічний інспектор Леонід Бурковський.

25 січня представники Деснянського басейнового управління водних ресурсів та Департаменту екології та природних ресурсів ОДА оглянули русло річки Остер в Козелецькому районі.

Вода біля села Данівка (шлюз №4) та нижче за течією біля селища Козелець (шлюз №3) візуально прозора, не мала стороннього запаху, відсутня бура піна.

Результати аналізів, вода для якого була відібрана вчора, показали перевищення норми із заліза загального та азоту нітритному. Рівень розчиненого кисню та інші показники знаходиться в межах нормативних значень.

Державна екологічна інспекція зазначила, що для оперативного контролю необхідно залучати громадських інспекторів, які будуть вповноважені складати протоколи і здійснювати контроль за довкіллям на місцях. Інформації таких інспекторів місцеві жителі довірятимуть більше.

Нагадуємо, що ще влітку, після першого забруднення Остра, провід обласної організації Народного Руху виступив за відставку головного державного екологічного інспектора, який фактично виправдовував забруднення річки. Критикував свого підлеглого і міністр екології Остап Семерак. Та так все критикою й завершилось... А Леонід Бурковський цього разу чомусь про дощ не розказував... Не є спеціалістом з екології є і начальниця департаменту екології Чернігівської ОДА Катерина Тканко. Тому все будуть розгрібати громадські активісти...






Теги:забруднення, Чернігівська ОДА, Чернігівський Рух, Леонід Бурковський, річка Остер


Читайте також



Коментарі (0)
avatar