реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Знову стріляють лосів. Хай їх вдавить!

Проігнорувавши 25-річну цілковиту заборону полювання на лосів, зловмисники вигнали двох тварин з території Ічнянського національного природного парку і застрелили їх.

20 квітня до поліції надійшло повідомлення про виявлення факту незаконного полювання на лосів у Ічнянському районі Чернігівщини. Про це повідомив сектор комунікації управління Національної поліції в Чернігівській області.

Свідки розповіли, що в районі хутора Хаїха по полю бігли два лосі, а за ними їхав автомобіль "Нива". З автівки пролунало 5 пострілів.

Згодом місцеві жителі виявили туші двох застрелених лосів в урочищі річки Удай практично одразу за полем. Браконьєри прикрили туші травою, щоб пізніше забрати їх.

Зловмисники цинічно проігнорували цілковиту 25-річну заборону полювання на лосів, яка вступила в силу з лютого нинішнього року.

Як повідомив начальник ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін, на місце події негайно прибула слідчо-оперативна група поліції на чолі з керівництвом, прокуратура та природоохоронці. Поліція всю ніч працювала над документуванням фактів, опитувала свідків, виявляла речові докази, перевіряла власників зброї. В результаті проведеного правоохоронцями комплексу розшукових заходів вже є підстави підозрювати ряд осіб, які можуть бути причетні до скоєного.

Наразі триває оперативна робота, проводиться балістична експертиза куль, вилучених з туш застрелених тварин.

Едуард Альохін підкреслив, що зробить усе від нього залежне, щоб браконьєри не уникли відповідальності.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання) - карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років.



Теги:лосі, ГУНП в Чернігівській області, браконьєри, Хаїха


Читайте також



Коментарі (0)
avatar