реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Зміни, які варто підтримати

20 лютого в актовій залі ГУ ДФС у Чернігівській області відбулася знаменна подія. Президент ВГО «Асоціація платників податків України» Катамадзе і його команда представляли ліберальний Податковий кодекс України. Запропоновані пропозиції слід розуміти як перші кроки до орієнтації держави на пріоритетність формування національного капіталу в умовах глобальної конкуренції, а тому і як поступ у протегуванні національного бізнесу.

Від Асоціації «Об’єднання підприємств Ніжинщини» участь взяли Сергій Кот і Микола Шкурко, повідомляє сайт асоціація "Об'єднання підприємств Ніжинщини".

Зупиномось тільки на кількох характерних новаціях проекту та пропозиціях у виступі Миколи Шкурка.

Асоціація платників податків України підтримує проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податку на виведений капітал», яким пропонується замінити податок на прибуток підприємств податком на виведений капітал.

Цей податок дозволить показувати реальний прибуток, реальну звітність, тому що кошти, які реінвестуються в бізнес, і прибуток, який залишається в обороті підприємств, не оподатковуватимуться. Оподаткуванню підлягають лише кошти, які виводяться з бізнесу. Микола Пантелійович запропонував доповнити, щоб прибуток, інвестований в збереження пам’яток історії і культури, не оподатковувався. Для розвитку благоустрою міст України та з метою залучення спроможних платників податків здійснювати внесок у розбудову та підтримання рідного міста надається можливість місцевим радам надавати податкові пільги платникам податків, які здійснюють життєзабезпечення міста, в межах сум, що надходять до їх бюджетів. Так само запропонував доповнити, щоб це стосувалося насамперед щодо внесків на збереження історико-культурних пам’яток туристичної інфраструктури.

Щодо відшкодування ПДВ, то на даний час у ПКУ досить вдало прописано порядок проведення перевірок і відшкодування, але є таке зауваження :
наявність лише від’ємного значення більше 100 тис.грн. не може бути підставою для здійснення документальної позапланової виїзної перевірки. Дане формулювання призводитиме до затягування строків перевірки декларацій без достатніх підстав. Тому слід збільшити значно показник суми від’ємного значення ПДВ.

І останній висновок: на даний час важливі не тільки зміни до ПК, а й можливість принаймі років 5 пропрацювати гарантовано без його змін.

З такою та іншими конструктивними пропозиціями виступали й інші запрошені представники організацій підприємців: Демиденко, Берестовий, Березинець, Варнакова, Склярець, Самоненко. Вони висловили побажання успіху ліберальному Податковому кодексу під час розгляду у Верховній Раді України.



Теги:Микола Шкурко, Григол катамадзе, Податковий кодекс, ДФС у Чернігівській області, Ніжин, платники податків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar