реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Запрошуються добровольці на декомунізацію

Запрошуємо до співпраці волонтерів-краєзнавців допомогти у реалізації декомунізаційних законів

21 травня 2015 року вступили у дію декомунізаційні закони, зокрема «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». Втілення його у життя означає, що Україна нарешті безповоротно пориває з болючим радянським минулим.

Український інститут національної пам’яті розпочав формувати інформаційну базу найменувань, пов’язаних із символікою комуністичного тоталітарного режиму, їх історичних назв і пропозицій їх перейменування. Це стосується назв областей, районів, населених пунктів, районів у містах, скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів.

Таким чином, запрошуємо до співпраці волонтерів-краєзнавців для підготовчої роботи, пов’язаної з реалізацією даного закону. Допомога стосуватиметься частини фахових рекомендацій щодо перейменування відповідних географічних назв, назв населених пунктів та об’єктів їх топоніміки, найменування яких пов’язані з символікою комуністичного тоталітарного режиму.

Просимо надсилати свої пропозиції та контактну інформацію на адресу: [email protected]

Контактна особа:
Богдан Короленко, тел. (044)281 08 90
Український інститут національної пам’яті



Теги:декомунізація, символи тоталітарзиму, перейменування вулиць, УІНП


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
А разве названия улиц и прочего -это пропаганда? Запретили же именно пропаганду. А
наколки фашистской схвастики на теле тоже будут преследовать? То нацизм запрещен, то партии с нациской идеологией признаются героическим. Что за страна...
avatar
0
2
У Ніжині Громадська рада при міськвиконкомі два роки тому була зайнялася цим питанням, але віз і досі там.
Тепер останнє слово за головою облдержадміністрації.
Проте, уже видавалися раніше і Укази Президента України, і розпорядження голови облдержадміністрації, але не були виконані.
Щодо волонтерів, то такі вже давно, не чекаючи законів і звернень УІНП, звалюють пам’ятники, зривають таблички... У нас якось цивілізовано не виходить.
avatar