реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Заповідник вказав УПЦ МП на порушення договору про користування Спаським собором

Як уже повідомлялося, учасників потягу єднання "Труханівська Січ" під час екскурсії на Валу не пустили у Спасо- Преображенський собор.

Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» (балансоутримувач пам’ятки) надіслав звернення Управляючому Чернігівської єпархії Української Православної церкви Митрополиту Чернігівському та Новгород-Сіверському Амвросію (Полікопі А.Я.) і настоятелю Спасо-Преображенського собору УПЦ, протоієрею Георгію (Щербатюку Г.І.). Про це повідомив сайт НАІЗ "Чернігів стародавній"

"Генеральний директор музейного закладу Юрій Соболь звернув увагу на порушення Договору про строкове безоплатне користування Чернігівською єпархією Української Православної церкви пам’яткою архітектури національного значення Спасо-Преображенським собором ХІ ст., Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», що є державною власністю (від 14 вересня 2016 року № 4), - йдеться в офіційному повідомленні НАІЗ "Чернігів стародавній". - Зокрема, у правах та обов’язках Користувача (Чернігівська єпархія УПЦ) вказується, що Користувач зобов’язується використовувати майно (Спаський собор) тільки за призначенням, а саме для проведення богослужінь та релігійних обрядів, а також проведення екскурсій Національним архітектурно-історичним заповідником «Чернігів стародавній».

Юрій Соболь звернувся з проханням надати пояснення щодо порушення умов згаданого Договору та вжити відповідних заходів для недопущення подібних випадків у майбутньому.

Таким чином, держава в особі НАІЗ "Чернігів стародавній" нагадала: Спаський собор належить українській державі, а московська церква ним користується. Поки що.



Теги:НАІЗ Чернігів стародавній, УПЦ Московського патріархату, Спаський собор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar