реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

За кілька кілометрів від російського кордону оновлено українську церкву

Ще кілька років тому в прикордонному Городнянському районі, який межує з Білоруссю та Росією, не було жодної громади Київського Патріархату. Непереборне бажання отця Андрія та вірних УПЦ КП розбудувати на давній козацькій землі Городнянщини українське церковне життя взяло верх.

Спільними зусиллями громади, за підтримки місцевого Свято-Миколаївського козацького полку, народного депутата України Євлахова А.С., Чернігівської єпархії Київського Патріархату та багатьох небайдужих людей у Городні постав перший храм Київського Патріархату. 11 липня 2015 року архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій звершив освячення новозбудованого храму на честь святителя Василія Великого.

Але зараз все більше і більше людей усвідомлюють значення рідної Церкви, мови, історії. Зростає парафія у Городні. Тож вирішено було зробити реконструкцію малого храму, збільшити його в розмірах, завершити внутрішне та зовнішне оздоблення. За рекордні шість місяців роботи було завершено і храм постав у всій красі. По завершенню робіт реконструйований храм потребував нового освячення.

18 грудня 2016 року на храмовому подвір'ї владику Євстратія, який вдруге прибув для освячення храму, представники громади зустріли добрими побажаннями й караваєм. А далі в храмі лунали молитви з проханням до Бога благословити оновлений храм, громаду й усю Городнянщину та Україну. Архієрей всередині та ззовні окропив церкву освяченою водою, разом з усіма присутніми підніс подяку Богові за успішне оновлення святині.

На знак подяки за допомогу та підтримку від імені Святійшого Патріарха Філарета та себе особисто владика Євстратій вручив відзнаки найбільш активним учасникам відновлення храму. У переддень свята Святого Миколая не лише діти, а й всі присутні в храмі отримали солодощі. По домівках всі розходились із святковим настроєм.

Олександр ВЕРХУША



Теги:Євстратій, Чернігівська єпархія, оновлення храму, городня, Олександр Верхуша, Євлахов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar