реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

За дороги треба платити

Прокуратура через суд стягне плату за проїзд великоваговими транспортними засобами

Прокуратура області звернулася до адміністративного суду з позовами до фізичних осіб-підприємців про стягнення майже 100 тис грн плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговими транспортними засобами.

Підставою стали матеріали перевірки Управління Укртрансінспекції в Чернігівській області, якими встановлено перевищення нормативних вагових параметрів, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт», при перевезенні вантажів.

Передбачено, що перевезення небезпечних, великогабаритних і великовагових вантажів автомобільним транспортом допускається за окремим дозволом в порядку і за плату, що визначені окремими актами законодавства.

Загалом органами прокуратури області готується 15 таких позовів на загальну суму майже 250 тис грн.

Довідково:

Статтею 48 Закону України «Про автомобільний транспорт» визначено підстави плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.
Нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України передбачено: якщо рух здійснюється без відповідного дозволу або внесення плати за проїзд великовагового та/або великогабаритного транспортного засобу, така плата визначається за пройдену частину маршруту по території України або за частину, яку перевізник має намір проїхати, у разі перевищення нормативу хоча б одного вагового або габаритного параметру: до 10 % – у подвійному розмірі; на 10-40 % – у потрійному розмірі; більш як на 40 % – у п’ятикратному розмірі.



Теги:прокуратура Чернігівської області, Укртрансінспекція, автомобільний транспорт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar