реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

З Чернігова до Чернівців прибула ікона з часточкою мощей Меркурія Бригинського

На храмове свято Параскеви Сербської у Чернівцях архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій приїхав з гарним подарунком: іконою з часточкою мощей преподобного ігумена Меркурія Бригинського.

Цей чернігівський святий прославився стійкістю у вірі - комуністи тричі стріляли по ньому і тричі зброю заклинювало. Багато людей, що молилися на його могилі у селі Бригинці Бобровицького району, отримували зцілення.

Тепер же, як твердить секретар Чернігівської єпархії протоієрей Роман Кіник, також є багато зафіксованих тверджень про чудесні зцілення біля мощей святого, які зберігаються у Катерининській церкві Чернігова.

Як повідомляє "Молодий Буковинець", архієпископ з Чернігова вручив митрополиту Чернівецькому і Буковинському Данилу грамоту, яка засвідчує передачу ікони та часточки мощей преподобного Меркурія.

– Відтепер ці святині зберігатимуться у нашій церкві. Люди приходитимуть і молитимуться до Преподобного Меркурія, щоби послав довгоочікуваний мир і спокій в українську державу, щоби захоронив наш народ від всіх тих бід і негараздів, які нині випали на його долю, – сказав настоятель храму Преподобної Параскеви Сербської УПЦ КП Микола Семелюк. – Священний синод УПЦ КП зачислив Меркурія Бригинського до лику святих у жовтні 2011-го року. Ігумен прославився своєю непохитною позицією щодо захисту православної віри у роки репресій. Тричі його намагалися розстріляти, але дивним чином зброя виявлялася несправною. Через декілька десятиліть після смерті Меркурія встановили, що його тіло нетлінне.

Отець Микола також повідомив, що у Чернівецько-Буковинській єпархії прийнято рішення збудувати храм на честь святого Меркурія Бригинського.



Теги:Чернівці, архієпископ Євстратій, Меркурій Бригинський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar