реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

З 24 липня в Україні розпочнеться декомунізація?

22 липня 2014 року Верховна Рада України прийняла зміни до регламенту, запропоновані народним депутатом В'ячеславом Кириленко, які дозволять голові Верховної ради розпустити фракцію КПУ вже 24 липня цього року.

"За" проголосували 232 депутати з 250 присутніх на засіданні.
Проти – 0. Утрималися – 1. Не голосували – 17.

Фракція ВО"Батьківщина" - за цей законопроект голосували 81 депутат з 86.
Фракція «УДАР» - 38 з 41.
Фракція ВО "Свобода" - 35 з 35.
Позафракційні – 31 з 74.
Група "Економічний розвиток" – 25 з 39.
Група "Суверенна європейська Україна" – 22 з 35.

Водночас фракція Партії регіонів (78 депутатів), група "За мир та стабільність" (34 депутати), а також фракція КПУ (23 депутати) бойкотували це голосування.

Законом встановлено, що депутатська фракція (депутатська група), склад якої став меншим від мінімальної кількості народних депутатів України, визначеної частиною четвертою статті 59 Регламенту, через 15 днів після дня настання такого факту оголошується Головою Верховної Ради України розпущеною.
Крім того, законом визначається право парламентаріїв, які були висунуті політичною партією, що за результатами виборів не взяла участь у розподілі депутатських мандатів, долучатися до складу депутатської фракції.

Після голосування голова Верховної ради Олександр Турчинов оголосив, що негайно відправить документ на підпис Президенту України.

Того ж дня Президент України Петро Порошено підписав цей закон.
Вже наступного дня Олександр Турчинов оголосив, що фракція КПУ припинить своє існування 24 липня.

Сподіваємось, що це лише перший крок з декомунізації України.

Сергій Соломаха


P.S. З шести народних депутатів, обраних в мажоритарних округах від Чернігівщини, лише соціаліст Микола Рудьковський (в/о № 212 центр - м. Прилуки) не голосував за декомунізацію українського парламенту.





Коментарі (0)
avatar