реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

1 жовтня стартує "пенсійна реформа" по зменшенню дефіциту Пенсійного фонду

6 вересня, тобто у перший день 9-ї сесії Верховної Ради України було у нетрадиційний спосіб «узаконено» п’ять окремих пропозицій від Кабінету Міністрів України до прийнятого ще 8 липня 2011 року Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи».
Кожна з пропозицій набрала від 226 до 252 голосів.
Проголосували картки народних депутатів з фракції Партії регіонів (від 185 до 189 карток, залежно від голосування, з 193 наявних у фракції нардепів), Народної партії (усі 20 карток), групи «Реформи заради майбутнього» (від 0 до 20 карток з 20), позафракційних (10 карток з 20), фракції НУ-НС (від 8 до 12 з 67).

І вже п’ятницю, 9 вересня, Президент України В. Янукович миттєво підписав цей закон (бо треба колись вже виконувати старі обіцянки інвесторам, в т.ч. і перед Міжнародним валютним фондом!!!).
Таким чином, закон, що за сприяння ЗМІ отримав назву «Про пенсійну реформу» набуває чинності з 1 жовтня 2011 року.
Однак, з нього зокрема вилучено норму щодо проведення з 1 січня 2012 року перерахунку пенсій із застосуванням показників середньої заробітної плати за 2006-2008 роки із застосуванням такого показника за 2009 рік, що позбавляло мільйони пенсіонерів сподівань на відновлення справедливості.
Із закону вилучено норму, за якою Пенсійний фонд України було віднесено до фінансових установ, натомість збережено за ним статус органу виконавчої влади (де ж реформа?).
Нагадаю найбільш одіозні норми цього закону. Це – підняття страхового стажу для отримання пенсії до 30 років для жінок та 35 років для чоловіків та підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років зі щорічним збільшенням його на 6 місяців, починаючи з 1 вересня.
Щодо широкого наголосу представників партії влади у ЗМІ про так звану пенсійну реформу Януковича-Азарова-Тигіпка, то нагадаю, що насправді пенсійна реформа розпочалася ще з 1 січня 2004 року після набрання чинності Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (№ 1058-IV) від 9 липня 2003 року. Саме цим законом було передбачено створення накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Саме її введення було головним реформаторським кроком влади у розпочатій у 2004 році пенсійній реформі. Накопичувальна система повинна була вводитися окремим законом після проведення підготовчих заходів, затверджених Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 липня 2004 р. № 479-р, щодо створення накопичувальної системи страхування у 2004-2007 рр.
Невже забули, що всім українцям вже видано пластикові картки (чи не за кошти, надані для проведення пенсійної реформи, міжнародноми організаціями?) застрахованих осіб, а сотні тисяч бухгалтерів почали здавати до місцевих пенсійних фондів звіти щодо персоніфікованої сплати українцями коштів у розміри 1-5% від розміру заробітної плати.
Отже, чи варто гучно зараз іменувати деякі зміни до законодавства щодо загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, спрямовані на зменшення дефіциту коштів Пенсійного фонду України за рахунок погіршення життя мільйонів громадян України, реформою Пенсійної системи України.

Сергій Соломаха





Коментарі (9)
avatar
1
Чому ніде нема інформації про зменшення пенсій, чи їх ліквідацію взагалі, для працюючих пенсіонерів? Народ аж гуде про це. Щоб не постраждати, багато пенсіонерів звільняються з роботи...
avatar
2
Як кажуть: тарапітца не треба!
Читачу, якщо хтось десь гуде, то це не означає, що нам мед.
Звісно, продовжуючи вік і страховий стаж людям партія влади водночас повинна була б подумати і про створення додаткових робочих місць для них.
Найпростіше це - позбавити(зменшити) працюючим пенсіонерам пенсії.
Народ же зовсім не дурний, тому і гуде, розуміючи яким може бути наступний крок партії влади щоб зняти соціальну напругу.
avatar
3
Пане Соломаха, Ваші міркуваня слушні. Але це лиш припущення. В той час, як працівнмки пенсійного фонду говорять про це як про доконаний факт.

На даний момент понад тисячу людей зацікавились поданою тут інформацією. Невже серед них не виявились ті, хто "в темі"?
avatar
4
Шановний читаче, як тільки з"явиться офіційний текст закону, розмова про цю "рехворму" буде обов"язково продовжена, в т.ч. і цьому вкрай важливому напрямку для багатьої людей.
Крім того, згадаємо про так звані доплати до пенсій уряду Януковича у період вересня-грудня 2004 року з бюджету, в т.ч. і за рахунок емісії НБУ на чолі з С.Тигіпком (він же керівник виборчого штабу кандидата в президенти В.Януковича)грошей, що обумовило провал введення накопичувальної пенсійної системи і фактично краху ПФУ.
avatar
5
От всей души и сердца ЖЕЛАЮ януковичу и КО. Бибипку . что бы его родные до 20-го колена жили только на МОЮ пенсию, которую яполучу. если доживу.
avatar
6
Що за чортівня? 4-й і 5-й пости потрібно видалити. Це дублі 1-го та другого.
avatar
7
Вибачте, не розібрався. Все правильно
avatar
8
Я очень рада за то,что через пять-десять лет будущим пенсионерам будет хорошо,но как мне прожить сейчас??????
avatar
9
Редакції «Сіверщини» (газети і сайту)

Подивився останні сторінки сайту. Ця тема викликала явно найбільший інтерес читачів. І якщо ви її не «опустите» іншими новинами, то може бути й рекорд відвідування! А тепер про іншій теми й цікавість до них. На даний момент:

Ніжинські опозиціонери поїдуть у Київ – 112 переглядів
Священики Чернігівської єпархії молилися за жертв аварії – 55
Патріарх Філарет підтримав Президента Януковича – 49
1 жовтня стартує "пенсійна реформа" по зменшенню дефіциту Пенсійного фонду – 1685
Вчителі Чернігівщини обурені підготовкою міносвітою до нового навчального року – 62
Список загиблих в автокатастрофі на Чернігівщині – 597
СТВОРЕНО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОМІТЕТ ЗАХИСТУ РІДНОЇ ЗЕМЛІ – 31

Всі новини стоять поряд, і ті, що дивились «пенсійну» інформацію, не могли не бачити й цих заголовків. Проте вони їх мало зацікавили. Можна робити якісь висновки…
avatar