реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Всіх наших ворогів треба знищити" - історик

20 жовтня 2014 року історик-свободівець Віктор Моренець у Чернігові провів презентацію ілюстрованої книги-дослідження "Чернігівський процес". Видання містить стенограми та світлини з судового процесу над угорськими військовими.

Презентація книги відбулася в приміщенні музею-заповідника Михайла Коцюбинського. Серед присутніх – представники ЗМІ, історики та чернігівська інтелігенція.

"Віктор Моренець вже вдруге в нашому місті презентує книгу великого значення для нашої области. Тим самим сміливо та вперто він відкриває архіви історії. Доводить до нас історію нашого краю, яка схована, забута та викривлена пролежує в державних архівах міста. Постійно демонструє приклади завданих страждань від російських окупантів, як тоді так і зараз", – зазначила голова Чернігівської міської організації ВО "Свобода" Тамара Паславська.

Це вже четверта книга, яку створив Віктор Моренець. На це видання якої пожертвували: народні депутати від ВО "Свобода" Руслан Марцінків та Андрій Міщенко, голова Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" Костянтин Лубенцов, голова Прилуцької міської організації ВО "Свобода" Іван Тютюнник та инші члени обласної організації ВО "Свобода".

"Весь парадокс чернігівського процесу в тому, що цих людей засудили восени 41 року на 25 років, а 50-го року на підпис Сталіну почали готувати документ про їхнє звільнення. І до Угорської революції до 56-го року їх було всіх звільнено. Військових злочинців, які пролили на нашій землі море крови, – звільнено. 1992 року президент Росії реабілітував із політичних причин військових злочинців, засуджених за злочини в Україні! Угорські військові, які опинилися 45-го року в себе на Батьківщині пішли під суд угорського військового трибуналу, а "совецкая власть" відпустила та реабілітувала. Отже, поки ми самі не засудимо наших ворогів, поки ми не засудимо тих, хто ходив із колорадськими стрічками, в нас буде так постійно. Всіх наших ворогів ми маємо засудити, знищити та зруйнувати. І тоді ми зустрінемо новий рік на руїнах Кремля", – зазначив Віктор Моренець.

Презентовані видання:

"Земляки Миколи Міхновського в боротьбі за українську державність", яка розповідає про життєвий і бойовий шлях старшин і козаків Армії Української Народної Республіки – вихідців із Прилук та Прилуцького повіту (тоді ще Полтавської губернії). Рік виходу – 2012.

"Ічнянці в армії УНР". У книзі зібрано матеріял до літопису боротьби українців проти російської окупації у першому десятиріччі після большевицького перевороту 1917 року. Книгу Віктор Моренець створив у співавторстві з дослідником Віталієм Шевченком. Рік виходу – 2013.

"Земля, полита кров'ю".У книзі розповідається про повстанський рух на півдні Чернігівської области 1919–1923 рр. Рік виходу – 2013.



Теги:нові книги, чернігівський процес, свобода, Україна - Угорщина, Йоббік, невідома Україна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar